TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Astronomii au descoperit cea mai tânără planetă, la „doar” câteva milioane de ani lumină de noi!

Omenirea trăiește acum un nou moment unic în istoria sa, în care am putea avea șansa de a afla dacă există ființe vii dincolo de Terra, potrivit Playtech. Astronomii tocmai au descoperit cea mai tânără planetă.

Astronomii au mai descoperit și în trecut planete tinere, de-abia formate, însă descoperirea de acum le întrece pe toate. Aceasta ar putea fi cea mai „proaspătă” planetă peste care au dat vreodată oamenii noștri de știință, care se declară fascinați de misterul care gravitează în jurul noii lor descoperiri.

Ce este 2M0437b

O echipă de cercetători, condusă de Universitatea din Hawaii, a descoperit 2M0437b, una dintre cele mai tinere planete găsite vreodată la „doar” câteva milioane de ani lumină de noi.

Planeta bebelușă a fost găsită în „pepiniera” Norului Taur și este atât de tânără încât încă emană căldură asemănătoare lavei de la „naștere”.

Oamenii de știință se declară absolut fascinați de noua descoperire, pentru că, prin prisma acesteia, avem șansa să observăm în detaliu, atât cât ne permite tehnologia din zilele noastre, cum arată, de fapt, o lume infantilă.

Oamenii de știință au observat prima dată planeta în 2018 folosind Telescopul Subaru , dar au petrecut următorii trei ani folosind Observatorul Keck și alte telescoape din Hawaii pentru a urmări planeta și a face constatări importante despre aceasta și poziția ei în spațiu.

Observațiile viitoare ar putea arunca mai multă lumină asupra formării planetare. Deși vorbim despre o planetă nouă și îndepărtată, ea poate conține răspunsuri esențiale la originea planetei noastre, pentru care oamenii de știință nu știu ce să ne spună nici astăzi, după sute de ani de cercetare mai mult sau mai puțin avansată din punct de vedere tehnologic.

De asemenea, entuziaștii teoriilor extraterestre sunt de părere că acesta ar putea fi unul dintre momentele în care avem șansa să cunoaștem viața de pe alte planete. Chiar dacă este vorba despre o planetă proaspătă, tânără, de-abia formată, acest lucru nu exclude posibilitatea ca ea să găzduiască viață, posibil chiar inteligentă.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide