BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Audi este primul producător, după Tesla, care crește autonomia prin update software

Audi este primul producător, după Tesla, care crește autonomia unei mașini electrice prin update software. Este vorba de modelul Audi e-tron 55 quattro, care va ajunge mai departe cu 20 de kilometri cu un plin de baterie.

Deținătorii unei mașini Audi e-tron produse în 2019 și 2020 ajung astăzi mai departe cu un plin de baterie. Un nou update de software oferit gratuit de Audi face posibilă creșterea autonomiei cu 20 de kilometri prin măsuri de creștere a eficienței energetice. Astfel de actualizări sunt ceva obișnuit pentru deținătorii de mașini Tesla. Singura deosebire este că Audi nu poate face acest lucru over-the-air, astfel că mașinile trebuie să ajungă într-un service Audi.

Noua actualizare permite unui Audi e-tron 55 quattro o autonomie teoretică în ciclul WLTP de 441 kilometri – presupunând că uzura normală a bateriei nu a „mâncat” deja capacitatea utilă a bateriei. Prin actualizarea software oferită proprietarilor de mașini e-tron mai vechi, Audi permite o creștere a capacității utile a bateriei la 86 kW. Reamintim că bateria lui e-tron are o capacitate brută de 95 kWh, ceea ce înseamnă că există spațiu de manevră pentru actualizări ulterioare.

Audi crește autonomia prin update software: Cum reușește acest lucru

În afară de creșterea capacității utile a bateriei, actualizarea software anunțată de Audi optimizează controlul asupra motorului electric al punții față. Asta înseamnă că acesta este aproape întotdeauna decuplat de la lanțul cinematic, dar și de la alimentarea cu curent. Acest lucru permite o economie suplimentară de curent prin creșterea eficienței energetice.

În sfârșit, aceeași eficiență energetică este optimizată prin schimbarea algoritmilor sistemului de răcire a sistemului electric. Mai exact, debitul lichidului de răcire prin circuit este redus, ceea ce reduce consumul de curent. Sistemul de management termic al lui Audi e-tron este responsabil de fiabilitatea bateriei, performanțele dinamice susținute, dar și de rata de încărcare de la stațiile rapide.

Nu este prima oară când Audi crește autonomia lui e-tron. În 2019, Audi a optimizat deja o dată modul de intrare în acțiune al motorului de pe puntea față, dar acest lucru s-a făcut doar pentru mașinile ieșite de pe linia de fabricație, nu și pentru cele aflate deja la clienți.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide