TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

.Autobuze ultramoderne între orașele Caraș-Severinului!

Pe lângă trenul de mare viteză care va lega Timișoara de Reșița, Nelu Popa și Romeo Dunca gândesc acum refacerea transportului public între cele opt orașe ale județului! Cu autobuze cu propulsie tot pe hidrogen!

Primarul Reșiței a dat asigurări că proiectul trenului SF, așa cum a fost botezat de contestatari, merge mai departe. Cu această ocazie, Nelu Popa a dezvăluit pentru expressdebanat.ro că a purtat astăzi discuții despre ceva mult mai important.

„Am vorbit în urmă cu câteva ore cu arhitecta-șefă a județului deoarece vin bani pe PNRR pentru mijloace de transport, pentru autobuze electrice, de exemplu, pe hidrogen. Îmi sugera un lucru pe care l-am mai discutat și eu cu Romeo Dunca, să realizăm rapid un ADI (n.r. – asociație de dezvoltare intercomunitară) între cele opt orașe din județ, să refacem acel sistem de transport interurban. Să refacem autogările în anumite locuri. Din păcate, în ultimii 30 de ani s-a distrus un sistem prin care se transportau cetățenii din județ într-un mod foarte inteligent și facil. S-au vândut apoi toate autogările, au pus mâna pe ele tot felul de samsari și s-a distrus transportul interurban. Înființând un ADI putem reface transportul interurban într-o manieră civilizată.”, a dezvăluit Popa.

În opinia acestuia, transportul interurban care se face astăzi în Caraș-Severin nu e deloc unul performant, iar oamenii suferă din acest motiv. În plus, dă exemplul altor țări europene în care transportul public e preferat de un număr foarte mare de cetățeni. „Vom respecta regulamentele europene, competiționale. Oamenii mergeau la lucru, copiii la școală cu autobuzul. În Europa civilizată funcționează, chiar și în câteva județe din România care nu au abandonat acest sistem!”, a adăugat primarul Reșiței.

Sursa expressdebanat.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide