TRENDING
  • 9:41 » TOMAC
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

După ordonanţa care promite ajutoare pentru plata facturilor la energie în cazul familiilor defavorizate, Guvernul vine cu o nouă ordonanţă care să clarifice cum vor fi identificaţi toţi cei care vor primi cei 1.400 de lei.

“Este vorba de clarificarea modului în care se stabilește locul unde vor fi asigurate aceste tichete în localitățile care nu au reușit încă să finalizeze nomenclatorul stradal. Sunt de asemenea proceduri unde probabil mai multe familii locuiesc la aceeași adresă”, a spus premierul Nicolae Ciucă. În special în zonele rurale, Guvernul nu poate identifica aproximativ 550.000 de beneficiari.

“Dau exemplul judeţului Teleorman. Este o situaţie cu care ne-am întâlnit. 40.000 de beneficiari figurează sau au această situaţie a domiciliului fără nomenclator stradal, respectiv toţi beneficiarii sunt la aceeaşi adresă”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

În acest caz, cei care au dreptul să primească ajutorul de 1.400 de lei vor depune o declaraţie pe proprie răspundere. Poșta Română va distribui declarațiile, iar în cel mult 3 zile vor trebui completate. Apoi tot Poşta va introduce datele în sistemul realizat special pentru gestionarea acestui program de sprijin. În alte peste 313 mii de cazuri, Guvernul nu ştie exact câţi oameni locuiesc efectiv la adresa de consum pentru a calcula venitul eligibil pe gospodărie.

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide