BREAKING NEWS
  • 23:52 » Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid
  • 23:42 » Tăcerea grăiește! Pandemia a luat sfarsit
  • 23:27 » Los Angeles : Marele jaf de tren din 2022
  • 22:30 » Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă
  • 22:27 » SUA sancţionează actuali şi foşti oficiali din Ucraina care au acţionat în interesul serviciului de securitate (FSB) al Rusiei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

„AVEM NEVOIE URGENT DE SPITALE REGIONALE ȘI DE SPECIALIȘTI …”, SPUNE DEPUTATUL DANIEL BLAGA

Avem nevoie urgentă de spitalele regionale. Și de specialiști.
Sunt mirat de atacuri din ce în ce mai vrea la adresa colegei noastre Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. I se reproșează Ioanei că nu fac față, în câteva luni, ce nu au făcut alții, în atâția ani.
Să nu uităm că Ministerul Sănătății nu dispune de specialiști necesari unor proiecte uriașe, cum ar fi spitalele regionale. Știu foarte bine și domnii care o atacă, periodic, că nu există ingineri sau arhitecți care să poată prelua aceste sarcini majore, de miliarde de euro.
Dovadă stau documentele încă de acum 6-7 ani, când țara noastră a avut o dispoziție sumară de la Uniunea Europeană pentru cele trei spitale regionale, dar banii europeni nu au fost cheltuiți decât în ​​proporție extremă de mică, de ordinul a câteva zeci de mii de euro.
Cu toții știm că, în toată lumea civilizată, niciun ministru nu face de A la Z proiectele de investigații.
Ministerul Sănătății are nevoie de un departament specializat pentru proiectele majore, care trebuie să implementeze timpul și cu un buget limitat.
Nu văd de ce există îngrijorare în ceea ce privește angajarea unor specialiști în acest sens, mai cu seamă că aceștia lipsesc în cadrul ministerului.
Să nu trecem cu viziunea nici suma de 1,4 miliarde de RON pe care Ministerul Sănătății a returnat-o, în 2020, la bugetul de stat, dar nici că este în programul de Guvernare ne-am asumat, toți cei din coaliție, să construit un corp de experiență, în cadrul Agenției pentru Investiții în Infrastructura de Sănătate, adică oamenii care vor reuși să pună în practică proiectele pentru spitalele regionale.
O cunosc pe Ioana Mihăilă și știu că va avea în jur doar oameni capabili și serioși.
Sunt convins că oamenii s-au săturat de promisiuni și vor să se beneficieze de servicii spitalelor regionale cât mai curând. –  A PRECIZAT DANIEL BLAGA, DEPUTAT USRPLUS DE DÂMBOVIȚA ȘI PREȘEDINTE AL USRPLUS DÂMBOVIȚA.

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide