TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Avertisment: mii de site-uri încearcă să fure datele utilizatorilor folosindu-se de pandemie

laptop calculator

Mii de site-uri încearcă să fure datele de identificare ale utilizatorilor folosindu-se de pandemie. Este concluzia la care au ajuns experții de la Kaspersky care în ultimul an au identificat peste 5.000 de site-uri web de phishing legate de pandemie.

Experții au analizat e-mail-urile spam și paginile concepute pentru a fura datele de identificare ale utilizatorilor, pentru a înțelege mai bine modul în care atacatorii cibernetici exploatează criza provocată de pandemie.

Specialiștii au aflat că ofertele false de plată și testele COVID-19 la preț redus sunt printre cele mai frecvente scheme utilizate de infractorii cibernetici. De asemenea, anunțurile legate de coduri QR false și certificatele de vaccinare necesare pentru acces la restaurante și evenimente publice sunt și ele folosite de infractori.

Potrivit experților în securitate cibernetică, activitățile de fraudă legate de pandemie au atins apogeul în martie. Cercetatorii au observat o ușoară scădere în iunie, înainte ca infractorii cibernetici să-și reintensifice eforturile.

În cursul acestei luni, cei de la Kaspersky au detectat și au blocat cu 14% mai multe site-uri web de phishing legate de pandemie decât în luna mai.

Infractorii cibernetici urmăresc să obțină date despre utilizatori

„În majoritatea schemelor de fraudă pe tema pandemiei, infractorii cibernetici urmăresc să obțină date despre utilizatori. Phishing-ul este adesea utilizat în acest scop: accesezi un link dintr-un anunț sau e-mail și ajungi pe o pagină unde ți se cere să introduci informații personale și detalii ale cardului bancar.

Odată ce au aceste informații, atacatorii le pot folosi pentru a fura bani din conturile unei ținte. Dacă vedeți un mesaj suspect legat de pandemie, vă recomandăm să verificați întotdeauna dacă informațiile provin dintr-o sursă oficială și să nu transmiteți niciodată datele dumneavoastră personale site-urilor suspecte”, a explicat Alexey Marchenko, unul dintre experții Kaspersky.

Conform statisticii din martie 2020 până în iulie 2021, compania globală de securitate cibernetică a oprit peste un milion de încercări ale utilizatorilor de a vizita site-urile controlate de infractori.

sursa: mediafax.ro

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide