TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Medicul fostului premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, spune că deja Israelul se pregătește de valul 5 al pandemiei, după ce abia a trecut valul 4. Herman Berkovits a declarat, în emisiunea LEGILE PUTERII de la Realitatea Plus, că și în Israel există sceptici cu privire la eficiența vaccinului și consideră că aceștia vor reprezenta marea masă de viitori pacienți Covid-19.

„Ne doare tot ce se întâmplă în România, vrem să învățați din experiența Israelului. În lunile mai-aprilie nu am mai avut cazuri, dar în iunie a inceput valul 4, iar Israelul a demarat vaccinarea cu doza 3. Până acum, 4 milioane de oameni au primit deja doza, din cei 9 milioane de locuitori ai țării. În prezent, nu mai avem 10.000 de cazuri pe zi, ci doar 1.000. Israelul are 8.000 de morți din cauza Covid.

În Israel ne gândim deja la valul 5, pentru că a început acea mutație Delta. 8% din bolnavii din Marea Britanie au această mutație, iar în Israel este un copil de 11 ani care a venit din Republica Moldova cu aceasta tulpină. Toate teoriile conspiraționiste trebuie arse. Trebuie explicată importanța acestui vaccin. Noi avem studii ce face această boală și peste 6 luni. Sunt asimptomatici care peste 6 luni pot avea complicații. Secretul este vaccinarea, dar, din păcate, din cauza unei părți a populației care nu vrea să se vaccineze, pandemia ne va părăsi cu greu. Foarte important a fost că vaccinarea s-a făcut în masă. S-a mers acasă la oamenii care nu puteau să se deplaseze.

Dacă la început oamenii religioși s-au împotrivit, pe parcurs au acceptat vaccinul. Dar important este că figurile religioase să adune oamenii în biserică pentru vaccinare. Se fac sute de mii de teste la noi pentru diagnosticare și izolare. Avem o scădere fantastică a numărului de cazuri și decese. Am fost acum 4 săptămani la București și nu am văzut pe nimeni cu mască. La noi, în Israel, nu intri într-un spațiu închis fără mască, chiar dacă situația epidemică este mai bună ca în România.

În Israel imunizarea s-a făcut în 2 luni, iar efectele au apărut imediat. Dacă România nu vaccinează mulți oameni și într-o perioadă scurtă de timp, atunci nu va fi un succes. În Israel au fost vaccinați și cei cu probleme de imunologice sau cu operații de transplant de organe. Acesta a fost bine primit. S-a constatat că acești bolnavi trebuiau să primească și cea de-a treia doză. Se vorbește să se aducă Astra Zeneca pentru cei care au dezvoltat alergii. S-a inoculat vaccinul și acestora și nu au avut efecte secundare deosebite. Oricum, mai bine ai efecte secundare decât să faci boala.

Avem și în Israel sceptici. Probabil că mulți vor fi pacienții valului 5.

Am avut sceptici și dezinformați și în Israel. Asta e nenorocirea. Am avut un milion de nevaccinați, iar valul 4 i-a prins în special pe ei. Cei mai mulți internați azi în Israel sunt cei nevaccinați. La noi, bolnavii care au avut Covid ies la TV și explică prin ce au trecut, să spună că e adevărat, nu fakenews. Din 1,2 milioane de sceptici, acum avem cam 800.000. Probabil, că ei vor fi bolnavii valului al cincilea”, a declarat medicul, conform realitatea.net

Sursa: Știri pe surse


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide