TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Un nivel al dobânzii de peste 17% a mai fost înregistrat în Rusia în 2014, după sancţiunile impuse acesteia pentru anexarea Crimeei. De asemenea, autorităţile le-au spus companiilor exportatoare să fie pregătite să vândă valută, după ce luni dimineaţa rubla a atins un nou minim istoric, informează Reuters.

Într-o altă încercare de a stopa deprecierea rublei, Banca Centrală a Rusiei şi Ministerul de Finanţe au anunţat că au decis împreună să ordone companiilor exportatoare ruseşti să vândă pe piaţă 80% din veniturile lor în valută.

“Condiţiile externe pentru economia rusă s-au schimbat drastic. Majorarea dobânzii va asigura o creştere a ratelor dobânzii la depozite la nivelul necesar pentru a compensa deprecierea rublei şi riscurile inflaţioniste. Este nevoie să sprijinim stabilitatea financiară şi pe cea a preţurilor şi să protejăm economiile cetăţenilor în urma deprecierii rublei”, a precizat, într-un comunicat, Banca Centrală a Rusiei.

Rubla s-a depreciat la un nou nivel record faţă de dolar, după ce sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană împotriva Băncii Centrale a Rusiei au intrat în vigoare luni la primele ore, după publicarea lor în Jurnalul Oficial al UE. Toate activele Băncii Centrale a Rusiei vor fi îngheţate, într-o încercare de a bloca finanţarea operaţiunii militare lansate de preşedintele rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Potrivit unor experţi, Rusia nu va mai putea să-şi folosească titlurile de valoare în monedă străină pentru a stabiliza cursul rublei ruseşti.

 

sursa: puterea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide