BREAKING NEWS
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
  • 0:19 » Clipe de groază pe un drum național Bistrița-Năsăud. Doi tineri au ajuns în spital
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Banca Transilvania a cumpărat pachetul de acțiuni al polonezilor de la Idea Bank. Cât a costat tranzacția!

Banca Transilvania a cumpărat ideea unui jucător economic de talie mai mică, Idea Bank. Este vorba despre pachetul de acțiuni cu divizii și asigurări ale polonezilor Getin Holding din cadrul Idea Bank. Anunțul a fost făcut miercuri, 2 iunie.

Grupul polonezilor a căutat o eficientizare a ideilor sale, iar în toamna trecută a apărut informația potrivit căreia se luau în calcul cele mai prompte măsuri în vederea vânzării acțiunilor. Banca Transilvania se află, astfel, la a treia tranzacție de acest fel.

Cât a costat tranzacția?

Potrivit unui anunț al Bursei de Valori București, Banca Transilvania a cumpărat întregul pachet de acțiuni al polonezilor de la Getin Holding la Idea Bank, entitate independentă a grupului Getin Holding. Potrivit unui document publicat de Capital, tranzacția a costat 43 de milioane de euro.

“Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat în data de 02.06.2021 perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A., semnarea contractului urmând a avea loc în cursul zilei de azi. În cadrul tranzacţiei BT dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din Romania, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL. Preţul tranzacţiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane euro”, se arată în document.

BT și companiile vor acționa separat. Când va avea loc integrarea?

De asemenea, Banca Transilvania și companiile implicate în tranzacție vor acționa ca entităţi separate până la finalizarea achiziţiei. ”Dorim să precizam că atât Banca Transilvania cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţiona că entităţi separate până la finalizarea achiziţiei, urmând că doar după aceasta data să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT”, se arată în documentul publicat de Bursa de Valori București.

Potrivit raportului în cauză, procesul de integrare va avea loc abia după îndeplinirea tuturor procedurilor legale. “Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente”, se arată în textul documentului.

Idea Bank avea la finele anului 2020 active de 2,7 mld. lei (555 mil. euro) și deținea o cotă de piaţă de 0,48%.

Banca avea credite date de 1,7 mld. lei şi depozite atrase de 2,3 mld. lei. La finalul anului 2020, capitalul propriu al entității era de 229 mil. lei (47 mi. euro), faţă de un capital social de 326 mil. lei, diferenţa negativă de 114 mil. lei reprezentând pierderea acumulată în timp şi care nu a fost recuperată până acum, notează Capital.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide