TRENDING
  • 12:10 » ȚUȚU-POPESCU, DUETUL CU MASCĂ
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
  • 22:13 » Cele mai mari greșeli de igienă pe care mulți le facem fără să ne dăm seama
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Bani de la Guvern pentru localitățile afectate de inundații!

150 de milioane de lei, ajutor de la Guvern pentru localităţile afectate de inundaţii.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul României a aprobat, astăzi, alocarea sumei de 148.776.000 de lei, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021.

Fondurile au fost alocate pentru 17 judeţe, afectate de calamităţile naturale, respectiv pentru 243 de unităţi administrativ-teritoriale lovite de ploile torenţiale, însoţite de descărcări electrice, din ultima perioadă.

“Vijeliile şi furtunile puternice din ultima perioadă au distrus drumuri, străzi, căi de acces şi de legătură între comunităţi, iar refacerea acestora este urgent necesară”, a conchis ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Astfel, creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă şi caracterul torenţial al ploilor au produs inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu-Mare, Tulcea şi Vrancea.

În funcţie de solicitările UAT-urilor afectate de inundaţii, fondurile alocate vor fi utilizate pentru refacerea de străzi, drumuri, poduri şi podeţe. Se va realiza decolmatarea şanţurilor şi refacerea şi consolidarea malurilor prăbuşite ale râurilor. Reţelele de apă şi staţiile de epurare a apei au fost, de asemenea, deteriorate de inundaţii şi vom oferi sprijin guvernamental pentru remedierea situaţiei. Din fondul guvernamental vom finanţa reabilitarea a 1.085 de obiective afectate de calamităţi naturale.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate. Conform procedurii legale, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va centraliza proiectele de Hotărâri de guvern întocmite la nivelul Instituţiilor Prefectului pentru calamităţile naturale produse în ultimele săptămâni.

sursa- dcnews


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide