TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Bani de la stat ca să reduci consumul de energie din locuință: e valabil dacă stai la bloc, dar și la casă

După cum știm deja, la nivelul Uniunii Europene, dar și pe plan intern, autoritățile și-au propus să ia măsuri care să încurajeze populația să reducă consumul de energie, în contextul crizei actuale.

Printre măsurile la care se gândesc guvernanții noștri regăsim și lansarea unui program de tipul Rabla, dar nu pentru mașini, ci pentru becuri! Da, ai citit bine! Statul vrea să te ajute să cumperi becuri eficiente din punct de vedere energetic.

Statul nu te ajută doar să-ți plătești facturile. Acum îți dă bani direct, să le micșorezi

 

Becurile cu led sunt mai costisitoare, decât cele cu f filament, motiv pentru care nu mulți români le cumpără, mai ales că în ultimele luni ne confruntăm cu scumpiri masive la toate bunurile și serviciile de larg consum. Doar că becurile cu led sunt și eficiente și mai rezistente pe termen lung, având o durată de viață mult mai mare decât cele obișnuite, motiv pentru care statul se va implica și va oferi finanțare pentru cei ce vor dori să-și înlocuiască becurile din casă.

Mai mult, programul ar urma să fie valabil și pentru industrii, nu doar pentru persoanele fizice!

Astfel, statul va reuși să-și atingă obiectivul, vom solidariza cu această cauză a blocului comunitar și, desigur, vom beneficia la final de lună de facturi mai mici la electricitate!

Prin urmare, pe lângă măsurile de compensare a facturilor, ce au fost prelungite de curând, statul va ajuta consumatorii să-și reducă costul pe care-l achită pe facturi, lună de lună.

 

Momentan, acestea sunt informațiile disponibile în spațiul public despre această măsură. E foarte posibil ca săptămâna viitoare, guvernanții să ne prezinte detalii referitoare la bugetul programului, condițiile de eligibilitate pentru beneficiari sau programul în baza căruia se va desfășura această măsură!

Pe de altă parte, pe plan extern, UE a venit la rândul său cu o serie de propuneri pentru statele membre, astfel încât să reducem risipa, să economisim și să ne asigurăm că trecem cu bine de sezonul rece.

„UE se confruntă cu efectele unei neconcordanțe grave între cererea și oferta de energie, în mare parte din cauza utilizării continue ca armă a resurselor energetice de către Rusia.

Pentru a reduce presiunea sporită pe care această situație o exercită asupra gospodăriilor și întreprinderilor europene, Comisia face acum un pas înainte în abordarea acestei probleme, propunând măsuri excepționale de reducere a cererii de energie electrică, care vor contribui la reducerea costului energiei electrice pentru consumatori, precum și măsuri de redistribuire a excedentului de venituri din sectorul energetic către consumatorii finali.

Acest lucru este urmarea măsurilor convenite anterior privind umplerea instalațiilor de stocare a gazelor și reducerea cererii de gaze naturale în vederea pregătirii pentru iarna următoare.

De asemenea, Comisia își continuă activitatea de îmbunătățire a lichidității pentru operatorii de pe piață, de reducere a prețului gazelor naturale și de reformare a organizării pieței energiei electrice pe termen lung.

Primul răspuns pentru a face față prețurilor ridicate este reducerea cererii. Acest lucru poate avea un impact asupra prețurilor energiei electrice și poate avea un efect global de calmare a tensiunilor de pe piață. Pentru a viza cele mai scumpe ore de consum al energiei electrice, atunci când producția energiei electrice pe bază de gaze naturale are un impact semnificativ asupra prețului, Comisia propune obligația de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5% în timpul orelor de vârf selectate”, a transmis, zilele acestea, Comisia Europeană.

Sursa: playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide