BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 5:26 » Mesaj pro-vaccinare de la Mitică Dragomir: ‘Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali?’
 • 5:22 » DNA a descins FIEFUL unui GREU PNL! Informația pe SURSE a fost CONFIRMATĂ de procurori
 • 5:18 » Situație REVOLTĂTOARE la Timișoara: Spitalul nu are căldură și poate lua foc, după ce au fost pornite aeroterme în saloane
 • 5:14 » Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise
 • 5:10 » BNR vrea să spargă bula imobiliară: Românii vor plăti un avans mai mare pentru creditele imobiliare

Bărbatul de 56 de ani care a scăpat cu viață din gura unei balene imense

„Inițial, am crezut că e un rechin. Dar pentru că nu avea dinți, am realizat că, de fapt, eram într-o balenă”, a zis scufundătorul.

Cu ajutorul fiului său, Michael Packard, în vârstă de 56 de ani, a răspuns recent la toate întrebările arzătoare despre experiența lui unică.

Massachusetts lobster diver survives being swallowed by whale: 'I was completely inside' - Big World Tale

Packard făcea scufundări în zona Provincetown, Massachusetts, ca să verifice capcanele de homari. Era la vreo 14 metri adâncime sub apă când, deodată, în jurul lui s-a făcut întuneric.

„Deodată, m-am simțit luat pe sus și totul era negru”, a declarat el pentru Cape Cod Times.

„Inițial, am crezut că e un rechin. Dar pentru că nu avea dinți, am realizat că, de fapt, eram într-o balenă”, a zis Packard.

În sesiunea de întrebări de pe Reddit, Packard a povestit că a fost în întregime în gura balenei. Ultimul lui gând a fost la soția și copiii lui.

„Mi se învârtea capul, simțeam cum înoată balena și mă gândeam că nu am nicio șansă de scăpare”, a zis el.

A estimat că a stat în gura balenei între treizeci și patruzeci de secunde, după care balena a ieșit la suprafață și și-a scuturat capul, cu Packard în gură. El avea regulatorul de scufundare, un dispozitiv folosit pentru controlarea presiunii oxigenului în timpul scufundărilor.

„Până la urmă, balena m-a scuipat afară”, a zis Packard pe Reddit.

Balenele cu cocoașă se găsesc în toate oceanele lumii, dar mai ales în Cape Cod, unde a avut loc accidentul lui Packard. Mamiferele pot ajunge la 18 metri lungime, cam cât un autobuz, și cântăresc cam patruzeci de tone.

Mamiferele sunt non-agresive și se hrănesc cu crustacee și pești mici precum sardinele și anșoa. Balenele cu cocoașă au un sistem de filtrare special ca să sorteze mâncarea. Iau în gură micile vietăți cu tot cu apă și apoi le trec printr-o sită care ține loc de dinți.

Balenele cu cocoașă au gâtul foarte îngust, cât un pumn de om, așa că nu pot înghiți nimic mare, conform National Geographic. Packard a zis pe Reddit că balena nu l-ar fi putut înghiți nici dacă ar fi vrut.

După ce a fost salvat, Packard a fost transportat la un spital din apropiere, unde i-au fost tratate vânătăile. „M-aș fi putut sufoca sau îneca dacă nu mi-aș fi recuperat la timp regulatorul”, a zis el.
Aceasta n-a fost singura experiență periculoasă prin care a trecut Packard.

Conform Cape Cod Times, Packard a fost pasager într-un avion mic care s-a prăbușit în Costa Rica acum zece ani. În urma accidentului, au murit pilotul, copilotul și un alt pasager, iar Packard s-a ales cu răni pe abdomen și piept. Ceilalți cinci pasageri au fost găsiți în junglă, două nopți mai târziu.

Se știe că pescuitul de homari e o activitate periculoasă, dar, cu peste 15 ani de experiență în domeniu, Packard a zis că accidentul nu îl va împiedica să continue.

„Mă voi reîntoarce în apă cât de curând. Jobul ăsta e viața mea”, a zis el.

sursa: vice.com

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide