TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Barem limba română Evaluare Națională 2021. A fost publicată grila de corectare a subiectelor

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut astăzi examenul la limba română de la Evaluare Națională 2021. Ei au avut de parcurs două texte la prima vedere, dar și de realizat un text narativ, în care să povestească o situație neprevăzută din timpul unui joc în curtea școlii.

Baremul de corectare al subiectelor la română de la Evaluare Națională 2021 a fost publicat pe site-ul subiecte.edu.ro. Iată cum sunt punctate cerințele:

Ce subiecte au picat la Română la Evaluarea Națională 2021:

La Subiectul I, candidații au primit două texte la prima vedere: un fragment din „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate”.

La Subiectul II, elevii au primit cerința de a scrie un text narativ în care să povestească o situație neprevăzută din timpul unui joc în curtea școlii. Vedeți mai jos subiectele la limba română la Evaluarea Națională 2021.

Vezi aici subiectele complete de la examenul la limba română de la EN 2021

Sursa: Libertatea


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide