TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Unele bănci din zona rurală au înghețat în aprilie depozite în valoare de milioane de dolari, motivând că își modernizează sistemele interne. Dar de atunci nu au mai spus nimic și nici nu au deblocat conturile, spun oamenii nemulțumiți.

Niciuna dintre bănci nu a răspuns la solicitările Reuters pentru comentarii. Presa chineză a relatat că depozitele înghețate ar putea avea o valoare totală de până la 1,5 miliarde de dolari, iar autoritățile investighează trei bănci în acest caz.

Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat duminică în fața sucursalei din Zhengzhou a băncii centrale a Chinei pentru a cere autorităților să ia măsuri.

Înregistrările video apărute pe rețelele socialize îi arată pe oamenii nemulțumiți care aruncă cu sticle de plastic în agenții de securitate, care îi resping apoi brutal pe protestarari.

„Sunt atât de supărat, încât nici nu am cuvinte să explic”, a spus Zhang, un protestatar în vârstă de 40 de ani.

Zhang spera să-și recupereze cei aproximativ 170.000 de yuani (25.000 de dolari) depozitați la una dintre bănci. Zhang a mai spus că a fost rănit la picior și că personalul de securitate era mai numeros decât protestatarii.

„Nu au spus că ne bat dacă refuzăm să plecăm. Au folosit difuzorul pentru a spune că încălcăm legea. Asta este ridicol. Băncile sunt cele care încalcă legea”, a adăugat Zhang.

Băncile sunt investigate de autorități pentru strângere ilegală de fonduri, a relatat publicația de stat Global Times.

Peste 1.000 de deponenți din întreaga țară plănuiseră să se adune în Zhengzhou luna trecută pentru a încerca să-și retragă banii, dar nu au putut să o facă din cauza restricțiilor COVID.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide