TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Bătaie generală pe aeroportul Luton, în care ar fi fost implicați și români. 11 persoane au fost puse sub acuzare

Autorităţile britanice au reţinut 17 persoane, dintre care 12 au fost prezentate instanţei, în urma unei bătăi între români, care a avut loc pe Aeroportul Luton din Londra.

Patru persoane au fost transportate la spital, fără a fi necesară internarea acestora. Niciunul dintre cei implicaţi nu a solicitat asistenţă consulară, precizează MAE.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la un incident, produs la data de 14 mai 2021, pe Aeroportul Luton, în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile britanice pentru a obţine informaţii suplimentare.

Potrivit datelor comunicate de autorităţile britanice reprezentanţilor misiunii diplomatice, incidentul în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români a fost generat de o dispută între membrii aceleiaşi familii. În urma acestuia, autorităţile britanice au reţinut 17 persoane implicate, iar patru  persoane au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri, fără a fi necesară internarea acestora”, a transmis MAE.

De asemenea, 12 persoane dintre cele reţinute au fost prezentate autorităţilor judiciare britanice.

”Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Londra nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident”, precizează MAE, adăugând că Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autorităţile britanice, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale.

Incidentul a fost relatat de Independent, care subliniază că imaginile difuzate pe reţelele sociale arată că erau pete de sânge pe podea.

De asemenea, un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat pentru The Independent: “Suntem şocaţi şi întristaţi de acest incident”.

“Avem zero toleranţă faţă de violenţă şi continuăm să acordăm sprijin poliţiei în anchetă. Cerem scuze pasagerilor afectaţi”, au mai transmis reprezentanţii aeroportului.

Sindicatul Europol a postat pe pagina sa de Facebook imagini din timpul bătăii, însoţite de un comentariu ironic: ”Românii din Londra au furat startul la “relaxare” pe aeroportul din Luton chiar înainte de a pleca spre România”.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328; +44 20 7602 9833​; +44 20 7603 6694​; +44 20 76025193; +44 20 7603 0572; +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Londra: +44 7738716335.

Poliția britanică a acuzat 11 persoane pentru violențe, după ce pe aeroportul Luton a izbucnit o bătaie generală, relatează BBC. Potrivit sindicatului Europol, au fost implicați și cetățeni români.

Românii din Londra au furat startul la „relaxare” pe aeroportul din Luton chiar înainte de a pleca spre România”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a sindicatului polițiștilor Europol.

În imaginile postate pe rețeaua socială pot fi auzite și voci în limba română.

Patru persoane au fost rănite, dintre care trei grav, în lupta care a avut loc la terminalul de plecări de pe aeroport, vineri dimineață.

Cei 11 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 55 de ani, au fost eliberați pe cauțiune sâmbătă, înainte de a fi audiați. Alte cinci persoane au fost eliberate fără a li se aduce acuzații, și o alta a fost eliberată pe cauțiune cu anumite condiții.

Un purtător de cuvânt al aeroportului s-a declarat „șocat și întristat” de aceste violențe.

„Abordarea noastră este toleranță zero față de violență și colaborăm cu poliția în desfășurarea anchetei. Ne cerem scuze pasagerilor afectați”, a mai spus purtătorul de cuvânt.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide