TRENDING
  • 9:41 » TOMAC
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O femeie de 90 de ani, din Dâmbovița, care locuia singură, a fost la un pas să fie mâncată de vie de câinele din curte. Femeia locuia singură și avea în bătătură un câine, care nu a mai creat probleme până acum. Animalul a tăbărât pe biata femeie și i-a sfâșiat fața și mâinile.

Nenorocirea s-a petrecut, vineri, în comuna dâmbovițeană Hulubești. Femeia de 90 de ani s-a dus să dea mâncare câinelui maidanez pe care îl avea în curte, dar animalul s-a năpustit asupra sa.

Gemetele de durere ale femeii au fost auzite de către un vecin, care a dat fuga în gospodăria bătrânei. La fața locului au ajuns salvatorii. Femeia a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din București, iar Poliția a deschis un dosar penal în acest caz.

Femeie ucisă de maidanezi în Capitală

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor și Poliția Locală își pasează responsabilitatea pentru moartea cumplită a Anei, care a fost sfâșiată de o haită de câini în zona Lacul Morii din Sectorul 6 al Bucureștiului.

Prima instituție este responsabilă cu monitorizarea și strângerea câinilor maidanezi, iar cea de-a doua ar trebui să-i amendeze pe stăpânii care nu și-au microcipat și sterilizat animalele sau care nu îi țin pe proprietăţi private bine îngrădite.

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Dâmbovița au dat şapte amenzi, în valoare de 20.500 de lei, în urma unei acţiuni de verificare a modului în care se respectă legislaţia privitoare la câinii agresivi şi cei fără stăpân. Controale au fost făcute în Târgovişte, Titu, Zidurile şi Brăneşti.

Câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor, precum și câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor – care sunt considerați cei mai agresivi câini.

În Dâmbovița sunt înregistrați aproape 600 de astfel de exemplare.

Poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân şi prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

Oamenii legii l-au amendat pe un bărbat de 41 de ani, din localitatea Zidurile, proprietarul unor câini periculoşi, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţia de a microcipa animalele şi de a le înregistra la Asociaţia Chinologică Română. De asemenea, acesta nu a respectat obligaţiile referitoare la interdicţia de reproducere a animalelor din categoria câinilor periculoşi neînregistraţi.

Alte două sancţiuni contravenţionale au fost aplicate unei femei în vârstă de 48 de ani, pentru că nu a microcipat şi nu a sterilizat câinii pe care îi avea şi pentru că a lăsat în libertate ori fără supraveghere animale care pot prezenta pericol.

sursa: adevarul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide