TRENDING
  • 20:21 » Bacalaureat 2024. Examenul începe azi, cu proba Limba şi literatura română – oral
  • 19:55 » Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Canicula va persista, dar vor fi și episoade cu temperaturi mai scăzute
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cine învaţă să înoate iarna, stă liniştit vara. Sunt pline bazinele de copii, iar instructorii au activitate intensă. Acum e momentul cel mai bun ca cei mici să capete încrederea şi abilităţile necesare pentru ca la vară să înoate fără griji. Pentru părinţii care nu-şi permit costurile cursurilor de înot, instructorii au câteva sfaturi extrem de utile.

La cursul de înot, copiii se simt ca peştele în apă. Mara are 10 ani, înoată din clasa întâi şi vrea să-şi urmeze visul.

Reporter: David Popovici, ca el vrei să ajungi. Ce îţi trebuie să ajungi ca David? 

Mara: Multă muncă şi efort.

După încălzire, se trece treptat la tehnici specifice care să le îmbunătăţească performanţele:

Instructor: Palma trebuie să rămână să apese pe apă în permanenţă. Nu răstorn palma să trecem cu ea ca prin brânză, da? Apăs pe apă, trag de cot şi cu braţul în faţă. 

Reporter: Până la vară crezi că vei ajunge cu adevărat experimentată?

Clara: Vreau să fiu sigură pe mine.

Cristina Oprea, reporter Observator: În timp ce cei mici învaţă să înoate, părinţii se bucură de o pauză bine meritată. Pot să-şi aleagă o carte din biblioteca bazinului sau să-şi privească serialul în timp ce se relaxează pe şezlong. 

Costul unei şedinţe este de 50 de lei

Costul unei şedinţe este de 50 de lei şi, spun instructorii, după zece ore de antrenament cei mici capătă încredere şi noţiuni de bază. Pentru părinţii care nu-și permit un abonament la bazin sau vor să își învețe singuri copiii, există câteva sfaturi de care trebuie să ţină cont.

Adrian Dănescu, instructor: Nu (n.r. putem) pur şi simplu să-l obligăm, să-l aruncăm în apă şi să-i spunem: Dă din picioare şi din braţe. Trebuie să se acomodeze cu apa, să înveţe să respire, să înveţe să plutească, de abia apoi să dea din braţe şi din picioare. 

Veronel Coluneanu, instructor: Copilul trebuie motivat, trebuie lăsat să aleagă, trebuie sfătuit în ceea ce ar trebui să facă şi nici de cum nu trebuie forţat să intre în apă. 

În plus, oricât de bine ar şti să înoate copiii, trebuie supravegheaţi atent de un adult.

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide