TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Angajaţii belgieni vor putea lucra patru zile pe săptămână, după ce Guvernul a convenit marţi un nou acord destinat să crească flexibilitatea pe piaţa muncii, transmite Reuters.

 

Gent, BelgiaFoto: Matt Parry / robertharding / Profimedia Images

După ce formaţiunile care formează guvernul de coaliţie au ajuns la un acord, premierul Alexander De Croo a spus că pandemia de COVID a forţat oamenii să lucreze mai flexibil şi să combine viaţa privată cu viaţa profesională. “Aceasta a condus la noi modalităţi de lucru”, a spus premierul belgian.

Angajaţii care solicită acest lucru vor putea să lucreze până la 10 ore pe zi, dacă sindicatele sunt de acord, în loc de maximum opt ore în prezent, pentru a putea lucra o zi mai puţin pe săptămână, dar pentru acelaşi salariu.

De asemenea, belgienii vor putea să aleagă să lucreze mai mult într-o săptămână şi mai puţin în săptămâna următoare, ceea ce va permite oamenilor să îşi gestioneze mai bine viaţa privată, de exemplu în cazurile de coparentalitate.

“Cred că oferirea de flexibilitate angajaţilor este o idee bună, astfel că te poţi organiza diferit, poţi avea un weekeend de trei zile, şi este mai uşor dacă ai copii”, a declarat Amaury Massion, un muzician în vârstă de 44 de ani.

De asemenea, acordul convenit marţi introduce dreptul de a te deconecta digital de la lucru după un program normal de lucru, în cazul companiilor cu mai mult de 20 de angajaţi. În plus, sunt prevăzute noi reguli pentru cei care muncesc pentru platforme digitale precum Uber, inclusiv noi criterii pentru ca aceştia să fie consideraţi drept angajaţi.

Belgia şi-a propus să ajungă la o rată de ocupare de 80% în 2030, faţă de una de 71,4% la finele anului trecut.

.

sursa: news20.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide