TRENDING
  • 12:12 » Înregistrări din ședința PNL. Stolojan: E o ciupercărie cu consultațiile la privat. Cîrstoiu să explice, altfel va fi ciuca bătăilor
  • 12:07 » Ciolacu se întoarce în România vineri și aduce cu avionul și 20 de tineri blocați în Abu Dhabi unde au fost inundații record
  • 12:02 » Vreme rece, cu minime de 3 grade, în București. Se anunță ploi și vânt puternic
  • 11:59 » Bătaie în stradă din cauza unui clip electoral. Un candidat PSD a fost agresat de familia unui primar PNL, imaginile au fost filmate
  • 11:56 » A vrut să fenteze traficul din București și a rămas cu mașina suspendată pe linia de tramvai. Duba de tractări s-a blocat și ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Biden: Națiunile democratice sunt într-o competiție cu guvernele autocratice

Democrațiile occidentale sunt într-o cursă în care concurează cu guverne autocratice, a declarat președintele american Joe Biden, duminică, la finalul summit-ului G7, potrivit Reuters.

“Suntem într-o competiție, nu neapărat cu China,…cu autocrați, guverne autocratice din jurul lumii, democrațiile putând sau nu concura cu ele într-un secol 21 care se schimbă rapid”, a declarat Biden în cadrul unei conferințe de presă la finalul summit-ului liderilor Grupului celor Șapte, care a avut loc în Marea Britanie.

În ceea ce privește China, Biden a spus: “Cred că veți vedea doar relații directe cu China”.

„Așa cum i-am spus lui Xi Jinping, nu caut un conflict. Acolo unde cooperăm, vom coopera. Acolo unde nu suntem de acord, vor spune asta franc, și vom răspunde acțiunilor care nu sunt consecvente”.

Biden a mai declarat că apărarea unui aliat care este atacat, prevăzută de articolul 5 al tratatului NATO, este o obligaţie „sacră”.

NATO este „vitală pentru capacitatea noastră de a menţine securitatea Statelor Unite pentru restul acestui secol”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Summitul NATO de luni de la Bruxelles, primul cu participarea noului preşedinte american Joe Biden, va prilejui reafirmarea valorii esenţiale a relaţiei transatlantice pentru securitatea euroatlantică.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide