TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Bitcoin i-a lăsat fără curent: prima țară cu întreruperi de energie din cauza minatului de criptomonede

Exploatarea criptomonedelor în Kazahstan duce la lipsuri de energie electrică. Interdicția Chinei de minerit cripto poate fi parțial de vină. Mai pe scurt, Bitcoin i-a lăsat fără curent, scrie Playtech.

Exploatarea criptomonedelor consumă o cantitate masivă de energie și asta determină o criză în Kazahstan. Financial Times relatează că operatorul de rețea electrică din țară, KEGOC, a declarat că va începe raționalizarea energiei electrice pentru 50 de mineri de cripto înregistrați, după ce cererea lor a invocat un mod de oprire de urgență la trei centrale electrice în octombrie.

Vor fi, de asemenea, primii deconectați dacă există defecțiuni ale rețelei, a spus compania cvasi-publică.

Ministerul Energiei a estimat că cererea de energie electrică a crescut cu opt procente până acum în 2021, comparativ cu unul sau două procente, mai tipice. Din octombrie au existat întreruperi de curent în șase regiuni.

Oficialii și observatorii au semnalat pene de curent la un număr tot mai mare de criptomineri neînregistrați care generează ilegal moneda din casele lor sau chiar din fabrici.

Mineritul de Bitcoin provoacă pene de curent

Războiul Chinei împotriva criptomonedei poate fi parțial responsabil. Cererea de energie a început să crească când firmele miniere s-au mutat din China la începutul anului 2021 și a crescut din nou când China a ilegalizat mineritul de criptomonede în luna mai.

Electricitatea a fost relativ ieftină în Kazahstan, făcând-o un refugiu pentru companiile care speră să obțină profituri mai mari din operațiunile cripto.

Kazahstanul încearcă să compenseze penuria de energie. Astfel, cere unei companii energetice ruse să suplimenteze rețeaua națională de energie și va percepe minerilor înregistrați o taxă de compensare de 1 tenge (aproximativ 0,0023 dolari) pentru fiecare kilowatt-oră începând cu 2022. Ambele eforturi vor dura însă mai mult timp, iar acest lucru forțează minerii de cripto fie să reducă, fie să mute echipamentele.

Există, de asemenea, îngrijorări că guvernul nu este sincer cu privire la problemele sale. Luca Anceshi, de la Universitatea din Glasgow, a argumentat pentru The Times că Kazahstanul îi atrage minerii ca țap ispășitor pentru problemele de fiabilitate ale rețelei electrice a țării. Indiferent dacă este sau nu adevărat, este sigur să spunem că cererea de minerit indică potențialele probleme pentru alte țări dacă producția lor criptografică locală decolează.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide