TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Blindate rusești stricate, la granită cu Ucraina. „Retragerea” anunțată de Moscova ar fi fost de fapt colectarea echipamentului defect

Armata rusă are vehicule și armament defecte sau inoperable la sud de Belgorod, aproape de granița Rusiei cu Ucraina, relatează CNN.

Corespondenții postului de televiziune a observat vehicule rusești avariate sau inoperabile. Acest lucru confirmă declarații ale unor oficiali americani și occidentali, care au spus că o parte din echipamentele rusești masate la granița cu Ucraina sunt inutilizabile.

Echipa CNN a văzut mai multe vehicule blindate de transport de trupe defecte, un vehicul blindat remorcat, un obuzier care era reparat pe marginea drumului când i s-a desprins șina și multe altele.

În ajunul invaziei rusești, oficialii americani au spus că aproximativ 80% din forța militară a Rusiei adunată la la granițele Ucrainei se afla în poziții avansate. Dintre aceștia, două treimi ar fi intrat deja în Ucraina.

Potrivit unui oficial american, SUA consideră că o parte a forței militare rămase este inoperabilă. În același timp, un oficial european a spus că retragerea fictivă a Rusiei în zilele dinaintea invaziei a fost de fapt o încercare de a scoate vehiculele defecte de pe teren.

Un înalt oficial al apărării a declarat, pe de altă parte, că Rusia are încă o capacitate semnificativă de forțe care nu au fost încă dislocate în Ucraina.

Sursa: Digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide