BREAKING NEWS
  • 0:00 » Piața globală de fuziuni și achiziții a scăzut cu 20% în prima jumătate a anului 2022, după recordul atins anul trecut
  • 23:58 » One United Properties cumpără un nou teren în Floreasca și dezvoltă un nou proiect rezidențial cu blocuri de mică înălțime/ Compania negociază pentru peste 20 de dezvoltări
  • 23:56 » 20 de ONG-uri cer Avocatului Poporului să evalueze constituționalitatea OUG-ului privind Cloud-ul guvernamental
  • 23:53 » CNCAV se desființează. Andrei Baciu: A fost o reală onoare, o mândrie adevărată. 67 de oameni au lucrat continuu pentru a vă vaccina în siguranță
  • 23:51 » Adela Cojan: Am fost țara din Europa cu cele mai mari controverse legate de vaccinul anti-COVID
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Boris Johnson, despre Putin şi rachetele cu rază lungă pentru Ucraina: „Cum poţi face faţă unui crocodil care îţi mănâncă din picior?”

Premierul britanic Boris Johnson l-a comparat pe Vladimir Putin cu un „crocodil” şi a declarat că Ucraina are nevoie de un ajutor militar mai consistent care să includă sisteme avansate de armament precum lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acţiune (MLRS), capabile să lovească ţinte la distanţe mari, informează Bloomberg.

„Cum poţi face faţă unui crocodil atunci când acesta deja îţi mănâncă din piciorul stâng?”, a declarat Johnson în cadrul unui interviu acordat Bloomberg, după ce a fost întrebat referitor la posibilitatea de negociere cu preşedintele rus. „Nu poţi avea niciun pic de încredere în tipul ăsta”.

Premierul Johnson consideră că Ucraina are nevoie în acest moment de sisteme de artilerie reactivă (rachete) cu rază lungă (MLRS – Multiple Rocket Launch System), care ar permite militarilor ucraineni să facă faţă şi să lovească de la distanţă şi cu precizie sistemele de artilerie ale armatei ruse.

Johnson a precizat că trupele lui Putin continuă să „înghită teren în regiunea Donbas”, „unde fac progrese mici dar, mă tem, palpabile”.

Oficialii ucraineni, inclusiv președintele Zelenski și ministrul de externe Kuleba, au pledat în ultimele săptămâni pentru ca SUA și aliații săi să furnizeze sisteme cu lansare multiplă de rachete cu cu rază lungă (MLRS) de tip M270.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide