TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

BUBUIALĂ ÎN PNL! Lupta electorală din interiorul partidului PNL poate bubui partidul!

Sub privirea „atentă și preocupată” a Președintelui, în PNL dospește o luptă electorală internă care, pe zi ce trece, se va transforma într-o răfuială în toată regula, care poate bubui partidul.

Așa cum preconizam săptămâna trecută, cei doi concurenți se comportă relativ corect, fiind extrem de atenți la cuvintele rostite la adresa adversarului. În schimb, susținătorii acestora se întrec în declarații care mai de care mai negative la adresa concurentului.

Fiind principal partid aflat la guvernare, e normal să fim atenți la alegerile interne din PNL, la Congresul din 25 septembrie urmând să fie ales viitorul președinte de cei 5000 de delegați. Miza nu este numai pentru conducerea partidului, ci și pentru o viitoare candidatură pentru Cotroceni. Iar candidatul prezidențial va avea un rol covârșitor, de locomotivă electorală știut fiind că în 2024 vor fi alegeri multiple: locale, parlamentare și prezidențiale.

Ce îi deosebește pe unul de celălalt? În ce direcție ar duce fiecare partidul? Se disting din punct de vedere ideologic, au viziuni diferite asupra liberalismului și asupra PNL în anii care vin?

De ce unii sunt cu Orban, iar ceilalți îl susțin pe Cîțu? Pe ce criterii? Dacă nu găsim deosebiri, avem de a face cu niște găști, nu cu grupări politice. Găști care se îngrămădesc pe scări din interes personal, pe grade de rudenie, pe afaceri cu scopul evident de a ocupa poziții in ierarhia PNL aducătoare de beneficii.

Întrebarea esențială pentru liberali ar trebuie să fie care din ei poate fi vreunul din cei doi „locomotivă” pentru partid, care poate aduce voturi din zona adiacentă bazinului electoral fidel?

Pentru că 2024 va fi un an electoral diferit de ultimele, pentru că vor fi trei scrutinuri (local, parlamentar și prezidențial) care vor asigura accesul la ciolan, mai ales pentru cei din teritoriu.

Aceste opțiuni de fond ar trebui să îi deosebească pe unii de ceilalți. Dacă nu se deosebesc, dacă nu există deosebiri ideologice, viziuni economice sau strategii de dezvoltare diferite, grupările conduse de Orban si Cîțu nu sunt decât niște banale găști aflate într-o luptă oarbă pentru putere. Fără legătură cu o practică politică sau alta, cu un corp de idei stabilit. Fără o viziune și principii, gașca rămâne singura realitate.

Așadar congresul PNL din septembrie va fi o bătălie între găști sau una între grupări politice liberale cu orientări diferite ?

Voi ce credeți?

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide