TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Patru magazine Mega Image, amendate de ANPC cu 68.000 de lei. Ce nereguli au fost descoperite

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) continuă controalele la marile magazine unde au fost făcute sesizări de către consumatori. Astfel, ultimele verificări au avut loc la patru supermarketuri din rețeaua Mega Image, situate atât în Sectorul 2 cât și în comuna Popești-Leordeni. Neregulile constatate au dus la amendarea magazinelor cu suma totală de 68.000 de lei.

Controalele ANPC continuă în urma sesizărilor transmise de consumatori. Nu mai puțin de patru magazine ale lanțului Mega Image au fost verificate în ultima zi, potrivit comunicatului transmis sâmbătă de instituție. La cele patru locații din Sectorul 2 și Popești-Leordeni s-au deplasat echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov, care au semnalat o serie de nereguli și au decis sancționarea magazinelor cu suma totală de 68.000 de lei, potrivit Agerpres.

Controalele ANPC continuă. Ce a declarat directorul general al instituției
Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a declarat că instituția primește reclamații de la consumatori încontinuu, în ciuda controalelor care scot la iveală o serie de nereguli ce ar trebui să facă magazinele să își rezolve problemele existente.

„De aceea verificarea respectării drepturilor lor de către operatorii economici se întâmplă întotdeauna cu celeritate şi fermitate, din partea noastră”, a precizat Paul Anghel.

Pe lângă amenzi, autoritățile au decis și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul de consum uman a produselor care au fost depistate cu deficiențe, și chiar oprirea temporară a prestării de servicii a raioanelor cu nereguli până problemele vor fi rezolvate în cazul a două magazine.

Ce nereguli au descoperit comisarii ANPC în urma controalelor

Astfel, în urma controalelor, echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au descoperit următoarele nereguli:

  • comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului în vitrine calde neigienizate
  • prezenţa, în sistemul de ventilaţie al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare, a prafului în strat grosier, ruginei, a vopselei exfoliate
  • comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită
  • utilizarea unor vitrine frigorifice cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi şi reziduuri alimentare
  • comercializarea unor fructe şi produse din carne cu modificări organoleptice evidente şi urme de mucegai

Sursa b365.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide