TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

„Am mai spus-o și o repet: cheltuielile de investiții nu sunt la nivelul programat și întârzierile trebuie recuperate accelerat în al doilea semestru!”, afirmă Adrian Câciu în mesajul transmis pe Facebook.

În continuare, ministrul Finanțelor răspunde acuzelor lui Cristian Ghinea, care a scris în editorialul său că guvernul a reușit această execuție bugetară prin neraportarea corectă a cheltuielilor, lucru care se va vedea la finalul anului.

„Și câteva răspunsuri punctuale despre TVA, concedii medicale și energie:

1. La șase luni, restanțele la TVA au fost ZERO! În iulie, se plătesc alte 2,5 miliarde lei, TVA de restituit, ajuns la termen.

2. Concediile medicale sunt gestionate de Casa de Asigurări de Sănătate. A avut alocate 3,8 miliarde de lei și, din datele existente, a plătit deja 3 miliarde.

3. În primele șase luni, Ministerul Energiei a decontat 260 milioane de lei către furnizorii din energie, având la dispoziție un buget de 2,1 miliarde de lei. E drept că Ministerul Energiei a primit deconturi cu întârziere de la ANRE, în plus au fost facturile întârziate emise de furnizori, facturi de multe ori eronate. Despre acest lucru a prezentat situația ministrul Energiei. Spre deosebire de primele șase luni ale anului, în iulie, Ministerul Energiei a decontat circa 1 miliard de lei facturi către furnizori. Ca să ai restanțe trebuie să ai astfel de facturi care să înregistreze întârzieri la plată, ceea ce nu e cazul din ceea ce ne-a comunicat Ministerul Energiei”, a mai scris Adrian Câciu.

Actualul ministru al Finanțelor îl acuză la rândul pe fostul ministru al Fiondurilor Europene că nu înțelege o execuție bugetară și îl face responsabil de faptul că PNRR-ul României, pe care l-a întocmit, este „plin de găuri uriașe”.

„Dacă, însă, atât a înțeles dintr-o execuție bugetară politicianul care se laudă că a construit PNRR-ul țării, să nu ne mirăm că avem azi un PNRR plin de găuri uriașe la capitole precum Sănătate, Energie, Irigații sau Pensii”, a mai spus Adrian Câciu.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide