TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Căderea serviciilor Facebook a fost cauzată de o eroare din partea companiei

Acum două zile, mai exact în noaptea dintre 4 și 5 Octombrie , tot ce înseamnă Facebook și ale sale servicii (Messenger, WhatsApp, Instagram) au fost picate preț de câteva ore. Iar astăzi, compania ne dezvăluie cauza problemei. În plus, confirmă că a fost o eroare internă și nu este vorba despre un atac cibernetic sau alte cauze externe.

Echipa noastră de ingineri a descoperit că o eroare a routere-lor care coordonează traficul între centrele de date a cauzat problema care a dus la indisponibilitatea serviciilor de comunicare. Această problema a avut un efect de cascadă asupra modului în care comunica centrele de date, astfel serviciile au avut de suferit.

Explicația pe scurt este că pana a fost cauzată de „o configurare greșită din partea echipei Facebook” și nu a fost detectat niciun atac cibernetic sau alte probleme. Datele personale ale utilizatorilor nu au fost compromise în timpul acestui picaj. Această întâmplare vine că un reminder despre cât de multe servicii sunt dependente de serverele Facebook, problema fiind atât de gravă încât nici măcar librăria de jocuri Oculus nu a putut fi accesată în cele câteva ore.

Sursa zona it


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide