TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cancelarul austriac Karl Nehammer a acordat miercuri seară un interviu postului național de televiziune ORF pe mai multe teme de politică internă, dar și externă, inclusiv decizia de a bloca aderarea României și a Bulgariei în Schengen. Kurier, o publicație locală, notează că discuția dintre politician și prezentatorul Martin Thür  a fost una extrem de tensionată, cel de-al doilea punând întrebări care care țineau de subiectele sensibile pentru șeful guvernului de la Viena.

Cancelarul l-a acuzat în mod repetat pe Thür că a făcut afirmații false, pe care Thür le-a negat, tensiunile dintre cei doi fiind vizibile de-a lungul interviului care s-a întins pe aproximativ 24 de minute.

“Aceasta este interpretarea voastră, interpretarea unui jurnalist ORF”, i-a spus Nehammer lui Thür.

Karl Nehammer s-a folosit de acest interviu pentru a vorbi despre realizările cabinetului pe care îl conduce. Tensiunile au început să apară atunci când jurnalistul și-a repetat întrebarea legată de decizia guvernului de la Viena legată de Schengen din 8 decembrie. Publicația notează că Nehammer nu i-a răspuns, iar Thür ar fi zâmbit, în opinia politicianului, lucru pe care acesta l-a negat.

“Nu e nimic de râs”, ar fi adăugat Karl Nehammer.

Situația a devenit tensionată, mai ales când a fost vorba de veto-ul Schengen și de azil. Nehammer a apărat din nou acțiunile guvernului.

“Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze”, a declarat cancelarul austriac. “Și voi fi în Bulgaria în curând. Însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie asupra frontierei turco-bulgare este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria. Și acum vine punctul dumneavoastră de vedere pe care l-ați ridicat, această reducere a cererilor de azil este legată în principal de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil din partea indienilor.

 

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide