BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Când începe școala și cum se vor desfășura tezele și examenele. Declarațiile ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vacanța nu va fi prelungită și că școala va începe pe 8 noiembrie. În următoarele zile, autoritățile vor decide dacă se vor organiza cursuri cu prezența fizică sau on-line.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că două săptămâni de vacanță reprezintă nivelul maxim care poate fi recuperat fără a modifica programa școlară.

Școala va începe pe 8 noiembrie, a spus ministrul Educației.

Vom avea consultări, vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Decizia va fi luată în funcție de evoluția ratei de infectare COVID.

Numărul de teze pe care îl vor susține elevii în acest an va fi redus

Numărul de teze pe care îl vor susține elevii în acest an va fi redus, anunță Sorin Cîmpeanu. Elevii de gimnaziu vor avea 2 teze în loc de 3, iar cei de liceu 3 în loc de 4.

„Astfel, la clasa a 8-a, vom avea în loc de 3 teze doar 2 teze. Deci toți elevii de gimnaziu vor avea doar 2 teze de susținut, cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la 4 la 3. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța vineri”, declară Cîmpeanu.

De mulți ani, ponderea unei teze este de 25% în media finală a disciplinei corespunzătoare.

„Prin reducerea, și vom reduce numărul de note necesare și anul acesta pentru încheierea mediei la minimum două – dacă vom avea două note și a treia notă teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât nota la teză. Dar teza, atâta vreme cât am avut foarte multe școli care au funcționat în online și care, din păcate, vor mai funcționa în ordine din motive independente de voința și dorința Ministerului Educației, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare din notele pe care elevul le va primi”, a adăugat Cîmpeanu.

Ministrul interimar a precizat că tezele vor putea fi susținute începând cu data de 6 decembrie.

(sursa: Mediafax)

Sursa: Romania24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide