BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Când vor crește salariile profesorilor?

Salariile profesorilor ar putea crește odată cu transpunerea în legislație a prevederilor din proiectul România Educată, a declarat duminică seara la Digi24 ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

„Pentru o educație de calitate este necesară implementarea unor mecanisme care să facă atractivă profesia de dascăl. Aceste mecanisme vor face parte din noul pachet legislativ care urmează proiectului România Educată, care are ca prim termen 1 august – constituirea grupului de lucru interministerial, apoi 10 septembrie – planul de implementare, apoi 1 octombrie un pachet legislativ din care vor trebui să facă parte și măsuri de susținere a activității carierei didactice, creșteri salariale care se vor face în funcție de performanță și de asemenea, pentru a susține echitatea. Mă refer îndeplinesc sistemul de salarizare și de finanțare la școlilor în mediul rural, dar nu numai ”a spus ministrul educațional.

Pachetul legislativ are ca termen asumat prin memorandum, în guvern, data de 1 octombrie. „Este o dată extrem de ambițioasă, dată la care vor cunoaște aceste propuneri de mecanism, inclusiv din perspectiva creșterilor salariale. Aceste propuneri vor fi lansate în consultare publică și politică și în măsură în care vom ajunge la un nivel comun, ele vor face obiectul unei Legi a educației, o lege care să prevadă inclusiv această salarizare atractivă pentru acei dascăli care aduc contribuția la îmbunătățirea și transformarea sistemului românesc al educației ”, a precizat Cîmpeanu.

Întrebat despre acest procent ar fi vorba în privința majorării, ministrul a spus: „Exclus să vă dau un răspuns. Absolut exclus. Ar fi iresponsabil să vă dau un răspuns înainte de a nu consulta cu cei îndreptățiți să se pronunțe ”.

sursa Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide