Flat White – băutură originară din Australia, formată dintr-un dublu shot de espresso (doppio) lapte și cremă de lapte. Băutura are între 230-250 ml.
Latte – se numește așa pentru că este plin de … lapte. O băutură de 300 ml, cu un shot de espresso de 30ml, restul lapte și un pic de spumă de lapte deasupra.
Si continuând cu cafeaua simplă:
Espresso italian este o arta, este rezultatul unei vechi traditii. O ceasca de bautura obtinuta prin trecerea sub presiune de apa calda a cafelei macinate.
Americano – băutură despre care se crede că a apărut pe front, în timpul celui de-al doilea război mondial, când soldații își diluau cafeau adăugând apa fierbinte. În ziua de azi băutura are în jur de 180 ml, și este formată dintr-un shot de espresso cu apă fierbinte adăugată deasupra.
Dublu espresso – băutură foarte populară în Noua Zeelandă și Australia, formată dintr-o bază de apă fierbine, peste care se adaugă un dublu shot de espresso. Băutura are în jur de 90-160 ml.
Cold Brew – băutură răcoritoare de vară, ce poate fi preparată în mai multe moduri. Cel mai usor, se macină cafeaua grosier, se pune apă peste și se lasă peste noapte (cam 12 ore). Raportul este de 1 ceașcă de cafea la 4 cești de apă. Apoi dimineața se servește cu câteva cuburi de gheață.