TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Salutare cafegiu curios,

Sunt foarte multe băuturi în meniul Cafepedia, mai ales cele pe bază de espresso cu lapte adăugat, dar nu numai, unele de care poate nu ai auzit, dar poate ți-ar plăcea să încerci.

Hai să vedem împreună, în rândurile de mai jos care sunt cele mai populare băuturi pe bază de cafea, care sunt diferențele și, astfel încât data viitoare când ajungi la Cafepedia,  să știi ce comanzi

Începem cu băuturile pe bază de cafea, cu lapte adăugat:

Espresso Macchiato – în italiană “macchiato” înseamnă “pătat”. Adică este un shot de
espresso “pătat” cu un pic de cremă de lapte deasupra. Cunoscut și sub numele de Macchiato, raportul este de aprox. 30 ml espresso și 7-8 ml spumă de lapte

Cappuccino italian – probabil cea mai cumpărată bautura pe baza de cafea, cappuccino-ul este o băutură de aprox. 180 ml, formată dintr-un shot de espresso peste care se adaugă lapte și cremă de lapte.

Cappuccino vienez- spre deosebire de Cappuccino italian, contine si frisca.

 

Flat White – băutură originară din Australia, formată dintr-un dublu shot de espresso (doppio) lapte și cremă de lapte. Băutura are între 230-250 ml.

Latte – se numește așa pentru că este plin de … lapte. O băutură de 300 ml, cu un shot de espresso de 30ml, restul lapte și un pic de spumă de lapte deasupra.

Si continuând cu cafeaua simplă:

Espresso italian este o arta, este rezultatul unei vechi traditii. O ceasca de bautura obtinuta prin trecerea sub presiune de apa calda a cafelei macinate.

Americano – băutură despre care se crede că a apărut pe front, în timpul celui de-al doilea război mondial, când soldații își diluau cafeau adăugând apa fierbinte. În ziua de azi băutura are în jur de 180 ml, și este formată dintr-un shot de espresso cu apă fierbinte adăugată deasupra.

Dublu espresso – băutură foarte populară în Noua Zeelandă și Australia, formată dintr-o bază de apă fierbine, peste care se adaugă un dublu shot de espresso. Băutura are în jur de 90-160 ml.

Cold Brew – băutură răcoritoare de vară, ce poate fi preparată în mai multe moduri. Cel mai usor, se macină cafeaua grosier, se pune apă peste și se lasă peste noapte (cam 12 ore). Raportul este de 1 ceașcă de cafea la 4 cești de apă. Apoi dimineața se servește cu câteva cuburi de gheață.

Articol sustinut de Cafepedia

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide