TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Principalele efecte pe care organismul le poate resimți din cauza temperaturilor caniculare:

Epuizarea – nu este de mirare că în zilele călduroase oboseala își face simțită prezența chiar dacă ai impresia că te-ai odihnit suficient.

 

Agravarea bolilor cardiace– în perioada verii, când temperaturile sunt extrem de crescute numărul persoanelor care pot suferi un infarct crește alarmant.  Este indicat ca persoanele care prezintă acest factor de risc să evite pe cât posibil expunerea la soare.

 

Insolația – starea generală de rău care vine pe fondul unei expuneri îndelungate la razele soarelui. Aceasta debutează cu febră, dureri de cap, imposibilitatea de a sta în picioare și chiar vărsături.

 

În România, temperaturile caniculare sunt considerate cele care depășesc 35 de grade. Zilele trecute, în orașele mari, au fost resimțite în unele zile temperaturi de aproape 50 de grade Celsius. Catastrofal pentru organism ar considera mulți dintre medici.De-a lungul timpului s-a demonstrat că expunerea la caniculă mari alterează gradual mecanismele ce au rol de răcire a corpului.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide