BREAKING NEWS
  • 15:13 » CURTEA DE ARGEȘ. SE REDESCHIDE PUB-UL MY CLUB! SUPER PARTY-URI IN ACEST WEEKEND!
  • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
  • 22:56 » Se întrerupe furnizarea apei în comuna Bezdead. Se reface stocul de apă din bazine
  • 21:10 » Un exemplar din prima ediţie a cărţii „Frankenstein” a fost vândut cu preţul record de 1,17 milioane de dolari
  • 21:10 » Octavian Berceanu a fost demis de premierul Florin Cîțu de la șefia Gărzii de Mediu: „M-a lăsat ultimul. Îi mulțumesc”
  • 20:56 » Copii de 10 ani, folosiți ca dealeri de droguri. O grupare mafiotă din Sicilia a fost destructurată
  • 20:53 » Anchetă la o școală din Maramureș, după ce o elevă ar fi fost bătută de o fostă învățătoare. Acum, fetița refuză să meargă la școală

Cartofi la cuptor cu branza / Tortilla de creveți, cartofi și brânză

1. Preîncălziți cuptorul la 220 ° C

2. Așezați cartofii direct pe raftul din centrul cuptorului și coaceți până când este ușor străpuns cu o furculiță, aproximativ 1 oră. Scoateți din cuptor și reduceți focul la 200C

3. Tăiați o fantă în partea de sus a cartofilor și scoateți cu grijă carnea într-un castron, lăsând cojile intacte. Puneți cartoful ușor cu o furculiță. Adăugați untul, smântâna și 35g de brânză, toppingurile și sare și piper după gust. Umpleți cojile cu amestecul de cartofi care îl înghesuie ușor.

4. Așezați cartofii pe o foaie de copt și coaceți până se încălzesc, aproximativ 15 până la 20 de minute. Presărați blaturile cu restul de brânză și coaceți până se topește, aproximativ 5 minute. Serviți imediat.

 

Tortilla de creveți, cartofi și brânză
1) Poziționați un raft la aproximativ 15cm de la grătar și preîncălziți. Gatiti slanina intr-o tigaie antiaderenta mare (30cm) rezistenta la cuptor, la foc mediu-mare, pana cand este crocanta, aproximativ 8 minute. Transferați pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie și sfărâmați slănina la rece.

2) Adăugați cartoful, 1/2 linguriță de sare, boia de ardei și busuioc și gătiți, amestecând ocazional, până când cartoful se rumeneste și se înmoaie, aproximativ 8 până la 10 minute.

3) Între timp, bateți ouăle și laptele cu restul de 1 linguriță de sare și piper negru după gust.

4) Adăugați creveții și slănina în tigaie și amestecați până când creveții devin roz, aproximativ 1 minut. Scoateți tigaia de pe foc și turnați ouăle peste cartofi și creveți. Se amestecă amestecul de ouă, cartofi și creveți până când ouăle încep să se stabilească și cartofii și creveții sunt distribuiți uniform în tigaie. Se împrăștie brânza peste ouă și se acoperă cu ardeiul roșu.

5) Grătiți tortilla în tigaie până când ouăle sunt setate și brânza începe să se rumenească, aproximativ 2 până la 3 minute. Serviți tortilla din tigaie. Alternativ, utilizați o spatulă de cauciuc pentru a slăbi ouăle din partea laterală a tigaiei și inversați pe o farfurie, inversați tortilla din nou, pe un platou de servire sau inversați și glisați tortilla pe o tăietură. Feliați-le în pene și serviți-le garnit cu brânză și pătrunjel.

Pofta buna!

sursa: retete-culinare

Daca ti-a placut, distribuie acum!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide