TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Castelul Riegersburg, redenumit pe Google Maps „Castelul Arthur”, după împărțirea ursului de către prințul austriac Citește întreaga știre: Castelul Riegersburg, redenumit pe Google Maps „Castelul Arthur”, după împărțirea ursului de către prințul austriac!

După ce au lăsat mii de recenzii negative și comentarii dure pe pagina de Google a Castelului Riegersburg din Austria, care aparțin prințului Emanuel von Liechtenstein, românii au schimbat și denumirea fortăreței, pe internet. Pe Google Maps, Castelul Riegersburg a devenit Castelul Arthur din Riegersburg, după numele ursului împușcat de prințul de Liechtenstein într-o zonă protejată din Covasna.

Cei care au făcut schimbarea au alăturat noii denumiri emoticoane cu un urs și cu un cuțit. Numele Castelului Riegersburg a fost schimbat în Castelul Arthur

Foto: captură Google Maps Libertatea a întrebat Google Romania cu această posibilitate de intervenție pe Google Maps, iar compania nu este direcționată cu explicațiile pe blog. Acolo scrie că Google analizează automat sugestiile și review-urile utilizatorilor și le aprobă pe cele care i se par reale și corecte și le respinge pe cele care încalcă politica platformei.

Google sa confruntat cu o situație similară anul trecut, când, tot pe Google Maps, Catedrala Mântuirii Neamului a fost redenumită Catedrala Prostirii Neamului. Atunci, Biserica Ortodoxă Română a facut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, iar Google a fost amendat cu 10.000 de lei. Între timp, continuă să crească numărul de recenzii negative, ceea ce duce automat la scăderea ratingului castelului vechi de aproape nouă secole, de produs de familie de Liechtenstein.

Dacă în dimineața de joi ratingul a scăzut de la 4,6 la 3,9, joi seara a ajuns la 1,8. În același timp, Google șterge recenziile pe care le consideră nereale. Castelul Riegersburg este un castel medieval situat pe un vulcan latent, la o înălțime de 450 de metri, deasupra orașului Riegersburg din regiunea austriacă Stiria. Castelul este deținut de familie domnească din Liechtenstein și include un muzeu cu expoziții temporare. Poliția din Covasna a deschis un dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur, iar în paralel, Garda de Mediu și Garda Forestieră fac și ele investigații.
Numele Castelului Riegersburg a fost schimbat în Castelul Arthur.  Foto: captură Google Maps

 

Castelul Riegersburg este un castel medieval situat pe un vulcan latent deasupra orașului Riegersburg din statul austriac Stiria. Castelul este deținut de familia domnească din Liechtenstein și conține un muzeu cu expoziții în schimbare. Castelul Riegersburg este situat la o înălțime de 450 m.

Românii se răzbună virtual pe prințul care la ucis pe ursul Arthur. Val de recenzii negative pentru castelul său din Austria!

Castelul  Riegersburg deținut de  prin țul din Austria care la omorât pe ursul Arthur a fost „atacat” virtual cu stele puține și comentarii negative. În doar câteva ore, pagina de internet dedicat domeniului princiar, care este și  obiectiv turistic , sa umplut de recenzii negative, cele mai multe dintre ele postate de români care au vrut să răzbune moartea animalului. Deja s-au strâns câteva mii de comentarii.

ACTUALIZARE ORA 23:00  Ca prin minune, cele peste 10 mii de recenzii negative, de doar 1 stea, de p e pagina din Google a castelului pe care îl deține prințul de Lichtenstein au dispărut joi seară. Dacă dimineață ratingul era sub 2, acum pagina are din nou un rating de invidiat și este cotat la 4,6 stele dintr-un maximum de 5.


Dacă joi dimineață, majoritatea comentariilor cotau domeniul Riegersburg cu 5 stele, în mai multe ore s-au strâns peste 11.000 de recenzii negative care fac aluzie la escapada cinegetică a prințului în România, iar evaluarea castelului a scăzut la 2 stele.

„Ucigașule de urși! Să-ți fie rușine, vânătorule de trofee fără niciun respect pentru mediu ”- soare, de pildă, unul dintre comentarii. Există deja și un hashtag #Arthur, iar un altul #EusuntArthur.

Prințul care la ucis pe ursul Arthur, criticat de un deputat austriac: E momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător!

Prințul care  la ucis pe ursul Arthur  este criticat în Austria, țară în care trăiește. Un deputat al  V erzilor din  landul în care  locuiește prințul  ia cerut acesta cu  predea carnetul de vânător. Moartea ursului din România a declanșat o sumedenie de reacții, iar  incident a fost relatat de presa din mai multe țări .

Alex Pinter este numele deputatului austriac nemulțumit de uciderea ursului Arthur. Politicianul la criticat pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein pentru gestul său, în timpul unei emisiuni:  Dacă în calitate de vânător nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, este posibil să fie chiar și potrivit pentru a preda carnetul de vânător (…) Vânătoarea de trofee face parte dintr-o vânătoare care amintește mai mult de Evul Mediu decât de secolul XXI , a spus deputat austriac în emisiunea respectivă.

Este cea mai recentă reacție după uciderea ursului Arthur. Moartea acestuia a atras atenția presei din întreaga lume.

Publicații și televiziuni din Statele Unite până în Noua Zeelandă vorbesc despre acest scandal, iar jurnaliștii americani de la ABC News, de exemplu, spun că poliția  din România  va trata, cel mai probabil, acest caz ca pe unul de braconaj.

În Marea Britanie, ziariștii de la The Guardian au scris și ei despre uciderea lui Arthur și menționează că sunt bruni sunt o specie protejată, iar România a interzis în 2016 vânătoarea de trofee.

Cazul a stârnit interes și în Franța: Le Figaro scrie că regele urșilor din România a fost răpus de un prinț din Liechtenstein și amintește că țara noastră găzduiește cea mai mare popularitate de urși din Europa.

Germanii de la Der Speigel nu au ratat nici ei subiectul, care a ajuns și în Noua Zeelandă. Jurnaliștii de  acolo  amintesc ceea ce Arthur a fost omorat într-o zonă teoretică protejată prin lege și unde trăiesc unele dintre cele mai amenințate specii de animale din Europa.

Dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur

Între timp, în România a fost deschis și un  dosar penal  în cazul uciderii ursului Arthur, pentru braconaj și uz de armă. Dosarul a fost deschis la Parchetul din Târgu Secuiesc.

Cine este prințul Emanuel von und zu Liechtenstein

Prințul care la împușcat pe Arthur  a avut permis de vânătoare în România pentru doar 5 zile, între 12 și 16 martie. Acum, după ce Agent Green și o organizație de mediu din Austria au denunțat gestul său, prințul spune că nu vrea să fie implicat în această discuție. De altfel,   răspuns oficial oficial așa: „ Nu comentăm despre o chestiuni private, al cărei conținut nu îl cunoaștem”.

Prințul Emanuel de Liechtenstein, un împătimit la vânătorii!

Emanuel von und zu Liechtenstein  este numele prințului considerat responsabil de uciderea ursului din România. Are 32 de ani, este singurul fiu al cuplului regal Nikolaus și Margaretha de Liechtenstein și al 16-lea în linia succesiunii la tron.

Prințul din Austria nu este vinovat pentru că l-a împușcat pe ursul Arthur, spune ministrul mediului. Conform lui Tanczos Barna, de punerea în aplicare a autorizației de vânătoare se ocupă membrii asociației care a obținut derogarea. În plus, prințul nu a plecat în Austria cu trofeul lui Arthur, considerat cel mai mare urs identificat în România, a dat asigurări, joi seara, la Digi24, ministrul Tanczos Barna.

ursul arthur - agent greenurs-pe-partie-1urs brun romania

„Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii (prințul – n.r.). Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul mediului.

Legea nu interzice invitarea unui străin la vânătoare

Tanczos Barna nu a putut confirma suma de 7.000 de euro care se vehiculează că ar fi fost plătită de prinț pentru a împușca ursul. Există chitanțe, în lei, la dosar, s-ar putea să însemne 7.500 în euro, a spus Tanczos Barna.

Întrebat dacă îi găsește vreo vină prințului, ministrul a spus că nu este vânător și nu o să înțeleagă niciodată acest apetit. „N-o să înțeleg niciodată apetitul italienilor să vină să împuște păsări în România”, a menționat Tanczos Barna.

Întrebat dacă prințul a fost invitat sau era client vechi în România, ministrul a spus că nu știe, dar cu siguranță dacă s-a dus acolo înseamnă că a fost invitat. „O să facem o analiză pentru ultimii patru ani să vedem de câte ori se pot repeta aceste situații. A fost invitat, adus, astăzi legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă asociație sau dintr-o altă țară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar”, a arătat ministrul. „Eu nu sunt de acord, repet, ca aceste ordine de derogare să fie folosite pentru altceva”, a punctat ministrul.

Citiți și: Românii se răzbună virtual pe prințul care l-a ucis pe ursul Arthur. Val de recenzii negative pentru castelul său din Austria

Regulile se schimbă

Tanczos Barna a anunțat joi seara, la Digi24, că a schimbat regulile, în urma cazului Arthur, astfel încât străinii să nu mai poată fi chemați deloc să împuște urși în România. De acum înainte, numai personalul tehnic al asociației care solicită derogarea și primește avizul de extragere are voie să elimine ursul. Și timpul în care poate împușca ursul s-a scurtat de la 60 la 15 zile.

„Sunt oameni, sute de mii sau zeci de mii în țară, care sunt vânători. Sunt și ei cetățeni ai acestei țări, vânătoarea este o activitate derulată de când există omul, este reglementată, are un cod de etică, cum se face, cum nu se face, se interzice braconajul, se face în condiții foarte strict reglementate și până la urmă, este intervenția umană pentru asigurarea unui echilibru”, a spus ministrul.

Citiți și: Ministrul Mediului deplânge soarta asociațiilor de vânătoare: Au pierdut multe surse de venit, este totuși o activitate economică

Nu putem ști dacă ursul Arthur era cel mai mare din țară

O altă informație care a venit joi seara de la ministrul mediului este că niciodată nu se dau derogări pentru vânarea de ursoaice. Or, întreaga situație care a dus la uciderea lui Arthur a plecat de la oamenii dintr-un sat, care reclamau că ursoaicele le omoară oi și găini.

El a confirmat că ursul Arthur era unul dintre cele mai mari exemplare din ţară, dar a subliniat că nimeni nu poate spune dacă era cel mai mare.

„Cel mai mare urs din România, în funcţie de ce? Dacă ne uităm la recordurile din perioada în care se putea vâna, avem multe exemplare cu peste 600 de puncte extrase, vânate, împuşcate. Este un exemplar foarte mare, cu siguranţă, nu aş putea să spun dacă este cel mai mare din ţară, nimeni nu poate spune acest lucru. Este un exemplar foarte mare, fără doar şi poate este valoros, orice exemplar mare este valoros, da”, a afirmat ministrul mediului.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide