BREAKING NEWS
  • 18:02 » Care este Supermarket-ul tau preferat de Sarbatori?
  • 16:21 » APIA: Plăţi de 1,26 miliarde de euro pentru 745.155 de fermieri ce au depus Cerere unică de plată în 2021
  • 16:11 » Luptă în instanță pentru „Babele” şi „Sfinx”. Prefectura Prahova: Monumentele rămân în domeniul public al oraşului Buşteni
  • 15:54 » Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația făcută de miniștrii Rafila și Cîmpeanu
  • 15:47 » OMS avertizează: „Probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Privită ca o formă de creștere a bugetului de stat, măsura de impozitare a câștigurilor realizate în monede virtuale reprezintă o recunoaștere implicită a existenței acestora. România se înscrie cu succes pe lista acelor state care au înțeles că monedele alternative sunt o realitate. Și, atât timp cât anumiți cetățeni ai acestui stat își încasează veniturile în format electronic, era normal că autoritățile să fie oportuniste. Până la urmă, 10% din valoarea unei monede electronice, în special în cazul celor aflate într-un trend ascendent înseamnă bani frumoși pentru bugetul țării.

Conform legislației adoptate de curând (legea 30 per 2019), România include în categorie “câștiguri obținute din alte surse” și criptomonedele. Sunt prevăzute și limite pentru cazul în care valoarea câștigului nu depășește o anumită valoare, așa cum este suma de 200 Lei per tranzacție. În situația în care același beneficiar obține din tranzacții cumulate un câștig mai mare de 600 Lei, atunci acesta va datora statului un procent de 10% din aceste câștiguri. Măsura adoptată de către autoritățile fiscale române vine ca o completare la Codul Fiscal și urmărește facilitarea obținerii unor sume mai mari la bugetul de stat din impozite.

CE ÎNSEAMNĂ ACEASTĂ MĂSURĂ PENTRU CEI CARE CÂȘTIGĂ BANI DIGITALI?

Statul își încasează partea legal cuvenită (de 10%) din ceea ce câștigă o persoană sau o entitate juridică în monedă electronică. În schimb, persoanele care se încadrează în această categorie beneficiază de posibilitatea de a-și plăti impozitele datorate mult mai simplu, fără să fie nevoie să recurgă la subtilități financiare, așa cum era constituirea unei PFA sau a unei alte forme juridice pentru efectuarea plăților (ceea ce presupune costuri suplimentare mult mai ridicate).

Așadar, această măsură legală vine în ajutorul ambelor părți implicate, statul reușind să descopere o nouă sursă de impozitare, iar persoanele care câștigă bani în format digital știu că trebuie să plătească un procent pre-stabilit, într-un mod mult mai simplu că mai înainte. În plus, taxarea se va efectua doar la profitul realizat, așa că, în cazul în care vei tranzacționa și bilanțul tău va fi negativ, atunci nu se mai impune întocmirea declarațiilor specifice la ANAF.

ROMÂNIA ȘI STATELE CARE AU ACCEPTAT CRIPTOMONEDELE ÎN MOD OFICIAL

Țara noastră a demonstrat de-a lungul timpului că este deschisă către tot ceea ce înseamnă modern. Drept urmare, ne putem lăuda cu rețele de internet cu lățime de bandă extra-largă sau cu conexiuni de voce și trafic de date la valori peste medie europeană și mondială. În România se va implementa în curând tehnologia 5G, iar acest lucru nu înseamnă decât că acesta este un stat progresist.

Prin adoptarea acestor măsuri legale de recunoaștere a criptomonedelor, România se înscrie pe lista statelor care au înțeles impactul economic, social și politic pe care îl reprezintă banii digitali. Fără a lua în calcul suma vehiculată din câștigurile aferente perioadei 2016-2017, de peste nouăzeci de milioane euro, valoare estimată a fi obținută de români din minarea sau tranzacționarea de criptomonedă, este cât se poate de clar că trendul monedelor virtuale este unul în creștere stabilă.

Iar țări precum Spania, Chile, Australia, Canada, Bulgaria, China, Finlanda, Germania, Israel, Japonia sau SUA se numără printre cele mai bune exemple de acceptare a monedelor electronice. Expunerea către această nouă sursă de finanțare pentru buget nu poate fi decât apreciată de către autoritățile din România. Statul român va avea de încasat anual sume consistente, și cum criptomonedele sunt alternativa de viitor pentru valutele tradiționale, această sursă o să fie una pe termen îndelungat.

CUM FUNCȚIONEAZĂ CRIPTOMONEDELE ȘI ATRACTIVITATEA LOR PENTRU ROMÂNI

La nivel global, monedele virtuale sunt o realitate alternativă la monedele fizice (fiat). Au devenit apreciate pentru simplitatea modului de transfer, rapiditatea executării operațiunilor de expediere și minimul de taxe implicate în aceste transferuri. În plus, banii digitali reprezintă opțiunea care va înlocui actualele forme de plată, ceea ce înseamnă că sunt o soluție de viitor.

Românii preferă această formă monetară pentru că le asigură nu doar rapiditate, simplitate și siguranță, ci și datorită nivelului ridicat de anonimitate. Pur și simplu, tranzacțiile cu monede electronice sunt tot ceea ce nu sunt cele cu bani fiat, adică aproape de perfecțiune!

Sursa Analogtv.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide