BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pentru cei mai mulți dintre noi vara înseamnă vacanță. Ne vizităm părinții, bunicii sau pur și simplu plecăm să explorăm noi locuri. Este acea perioadă a anului în care vrem să ne încărcăm bateriile, să fugim de aglomerație, și mai ales de poluare. Nu luăm, însă, în calcul și impactul negativ pe care călătoriile îl au asupra mediului înconjurător.

Pachetele all inclusive sunt cele mai comode, dar nu luăm în calcul că sunt și cele care poluează cel mai mult, din cauza risipei alimentare. Ideal este să căutăm hoteluri care au incluse în ofertă meniuri și nu bufet suedez, pentru că de la bufet se aruncă cea mai multă mâncare.

Poluăm și când ne facem bagajele. Ne burdușim geamantanele cu tot felul de creme, loțiuni, seruri și alte produse de îngrijire. Plastic, plastic și iar plastic. Recomandat este să ne luăm doar strictul necesar. O cremă cu factor de protecție solară, un șampon și un balsam de păr sunt suficiente.

Estimările de profil arată că 30% din emisiile de dioxid de carbon eliberate în atmosferă sunt provocate de mijloacele de transport. Avionul este considerat de cei mai mulți dintre noi ca fiind extrem de poluant. Însă, calculele matematice arată o altă realitate.

Trebuie ținut cont de mai mulți factori: combustibilul folosit, distanța parcursă, numărul de pasageri, dar și infrastructura drumurilor. Mașina electrică este cea mai puțin poluantă, dar pentru a putea pleca în vacanță trebuie să te asiguri că pe traseu ai stații de încărcare.

Avionul emite cea mai mare cantitate de dioxid de carbon, dar acesta câștigă detașat pentru că acoperă distanțe mari într-un timp foarte scurt.

Sursa: Digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide