TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cât va costa serviciul de internet prin satelit Starlink

Serviciul de internet prin satelit Starlink, dezvoltat de SpaceX, compania lui Elon Musk, va fi lansat în varianta de teste în această vară. Compania își propune să ofere acces la internet oriunde în lume, la o viteză de acces de 1 Gbps și la un preț foarte bun, relatează Gadgetreport.ro

Imaginile cu sateliții Starlink lansați de SpaceX au devenit virale pe internet, inclusiv în România. Compania a lansat zilele trecute o nouă serie din cei 1584 de sateliți de circa 250 kg fiecare care vor împânzii orbita joasă a Pământului în următorii 9 ani.

Planurile lui Elon Musk vizează asigurarea accesului la internet în orice colț al lumii. Din 2018 și până în prezent, SpaceX a lansat 422 de sateliți, iar în următoarea perioadă va mai lansa alți 300.

Imaginile cu sateliții Starlink, devenite virale în România. Internetul, transmis prin satelit

 

SpaceX va investi, în total,  în dezvoltarea rețelei Starlink peste 10 miliarde de dolari.

Potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Elon Musk și citat de GadgetReport.ro, testarea serviciilor de internet prin satelit va începe în următoarele trei luni, cel mai probabil în luna august.

Primele servicii comerciale vor debuta în 2021, mai întâi pentru clienții din SUA, Canada și Germania, țări aflate, potrivit lui Musk în „zone de latitudine înaltă”, iar apoi pentru restul lumii, probabil din 2022.

Oferta de internet de la Starlink va include mai multe pachete de conectivitate, cel mai probabil la 1Gbps. Internetul prin satelit va putea fi accesat de oriunde, de la navele de croazieră la pensiunile turistice din creierii munților.

Cât vor costa abonamentele Starlink

Elon Musk nu a anunțat pentru moment politica de prețuri, însă cel mai probabil, potrivit experțilorcel mai ieftin abonament lunar va pleca de la 100 de dolari.

Prețul va fi similar cu ce oferă principalii furnizori de internet prin satelit, Viasat și HughesNet, de 100 respectiv 95 de dolari pe lună.

Cu siguranță vor fi și alte tipuri de abonamente, mai ales pentru companii, cu o bandă de transfer superioară.

În condițiile în care un abonament de internet costă, în SUA, în jur de 60 de dolari pe lună, să plătești 100 de dolari pentru a avea acces la propria conexiune de internet oriunde în lume va fi un avantaj.

Gândiți-vă numai la faptul că vom avea acces la internet și în vacanțele din străinătate, la același cost ca și în țară și, foarte important, fără probleme de semnal.

Va fi interesant de văzut cu ce tip de smartphone-uri vom putea accesa serviciile de internet prin satelit.

 

Sursa: gadgetreport.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide