TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cauzele stenozei traheale și cum poate fi tratată
Stenoza traheală, adică îngustarea și, uneori, chiar închiderea completă a organului care face legătura între laringe și plămâni, este o complicație foarte gravă. Despre cauzele stenozei traheale și despre metodele prin care aceasta poate fi tratată, aflăm mai mult de la Prof. Dr. Ioan Cordoș, medic primar chirurgie toracică.
Intubația oro-traheală este una dintre principalele proceduri la care sunt supuși pacienții în timpul unei intervenții chirurgicale efectuate cu anestezie generală. Din păcate, atunci când intubația se prelungește în secția ATI deoarece pacienții necesită suport respirator pentru o perioadă mai îndelungată, una dintre complicațiile care pot apărea este stenoza traheală, adică îngustarea lumenului acestui organ, până la punctul la care poate fi complet închis.

Tratamentul stenozei traheale se face printr-o intervenție chirurgicală extrem de delicată și foarte complexă, prin care rezecă porțiunea stenozată și se reconstruiește traheea. O astfel de intervenție de chirurgie toracică este realizată doar în centre înalt calificate, de medici chirurgi cu foarte multă experiență, deoarece traheea este un organ foarte sensibil. Realizată de o echipă cu experiență, intervenția poate reda pacienților o respirație normală, dar și vorbirea.

Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide