BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cazul morții lui Emiliano Sala: Organizatorul zborului a fost condamnat în urma accidentului aviatic

Organizatorul zborului în care a murit fotbalistul Emiliano Sala a fost găsit vinovat de punere în pericol a siguranței unei aeronave, informează BBC.

Emiliano Sala, în vârstă de 28 de ani, și pilotul David Ibbotson, în vârstă de 59 de ani, au murit în urma accidentului aviatic produs în ianuarie 2019.

David Henderson, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit vinovat în urma unui proces care s-a desfășurat la Curtea Coroanei din orașul Cardiff. Anterior, el a recunoscut acuzația potrivit căreia ar fi încercat să organizeze un zbor pentru un pasager fără să aibă permisiune sau autorizație.

David Henderson își va afla sentința pe 12 noiembrie.

David Henderson, organizatorul zborului în care a murit Emiliano Sala. Sursa foto: Profimedia Images

 

Acuzatul trebuia să piloteze avionul

Conform procurorului de caz, chiar acuzatul trebuia să piloteze aparatul care s-a prăbuşit în Canalul Mânecii pe 21 ianuarie 2019. Dar, fiind ocupat, el a aranjat ca David Ibbotson, un pilot de 59 de ani, să-i ia locul.

Procurorul l-a mai acuzat pe Henderson că a acţionat din neglijenţă, “utilizând un pilot despre care ştia clar că nu este calificat şi nici competent pentru a efectua aceste zboruri”.

Concret, “Ibbotson nu avea licenţă de pilot comercial, iar calificarea sa pentru acest tip de avion expirase în noiembrie 2018 şi nu era competent pentru a zbura în condiţiile meteorologice pe care Henderson ştia că pot fi întâlnite”, a mai adăugat procurorul Martin Goudie.

Doi ani de la accidentul în care a murit Emiliano Sala

Atacantul argentinian Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson au murit după ce aeronava Piper Malibu s-a prăbușit în Canalul Mânecii în urma unui zbor între Cardiff și Nantes, organizat de Henderson alături de impresarul sportiv William “Willie” McKay.

Sala fusese transferat de la Nantes la Cardiff City, contra sumei de 15 milioane de lire sterline, și călătorea între cele două orașe la momentul morții sale. Micul aparat de zbor s-a prăbuşit în Canalul Mânecii pe 21 ianuarie 2019. Trupul jucătorului, a cărui dispariţie a provocat o undă de şoc în lumea fotbalului, a fost găsit în carcasa avionului la peste două săptămâni de la dispariţie, la o adâncime de 67 m. În schimb, corpul pilotului de 59 de ani nu a mai fost găsit.

Sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide