TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

CCR dezbate pe 20 octombrie sesizarea președintelui Senatului, Anca Dragu, în care solicita ca premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Parlamentul votează pe 5 octombrie moțiunea de cenzură a PSD.

CCR a decis să dezbată cererea președintelui Senatului de soluționare a conflictului dintre Guvern și prim-ministru, pe de o parte, și Parlament, pe de altă parte, pe 20 octombrie. Conform art. 107 din Constituție, interimatul actual de la ministerele conduse anterior de membri ai USR PLUS poate dura cel mult 45 de zile, după care premierul Cîțu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru noii miniștri. CCR a stabilit ședința de judecată în a 42-a zi a interimatului.

În schimb, Guvernul Cîțu a încălcat deja Codul Administrativ, prin faptul că nu a desemnat un nou ministru la Justiție. În cazul remanierii, interimatul nu mai este de 45 de zile, ci o nouă desemnare trebuie să fie făcută în termen de 5 zile.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a cerut CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.

„Trimit către Curtea Constituțională un al doilea document, este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte. Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului. Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului”, spune Anca Dragu.

Parlamentul dezbate și votează pe 5 octombrie moțiunea de cenzură inițiată de senatorii și deputații PSD.

Sursa: Știri pe surse


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide