TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

CE-AI FĂCUT TU, ROMÂNE?„Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă ce poţi face tu pentru ea!”

J.F. Kennedy preluat de la poetul şi filosoful libanez Khalil Gibran.


          Pornind de la citatul de mai sus, te-ntreb: „Ce-ai făcut tu, române?”.Ești suficient de tare să fii sincer? Greu de crezut.

          Îți spun eu: ți-ai furat căciula singur!

          Nu te-ai limitat la căciulă, ai furat o bucată de travesă să o vinzi la fier vechi și acum te plângi că faci cu trenul 10 ore în loc de 3, ai furat componente din sistemul de irigații si apoi te-ai plâns că îți omoară seceta culturile, ți-ai tăiat bucata de pădure și apoi ai țipat, din gură de șarpe, când casa ți-a luat-o la vale, ți-ai păcălit la cântar clientul intrat la tine în magazin și, apoi, ai dat din colț în colț că nu mai ai vânzare, ți-ai vândut pământul ca să-ți cumperi BMW/ Mercedes și apoi ai jelit că n-ai ce mânca, ți-ai aruncat gunoaiele în râuri, lacuri, pe stradă, în parc, și apoi ai fost indignat că este mizerie, ți-ai deschis firma și ți-ai bătut joc de angajați, apoi te-ai văitat că ai dat faliment. Să-ți mai spun? Ba, ți-ai învățat și copilul că necinstea și lipsa de respect te fac „șmecher” și plin de bani.

          Să amintim și despre corupție! Măi române, câți ai corupt tu când n-aveai răbdare să stai la coadă, la un ghișeu, când vroiai niște facilități care nu ți se cuveneau, când nu doreai să mai plătești taxe ca să te dai mare cu excursii pe la dracul în praznic? Cu câți polticieni ai bătut palma ca să-ți facă ,,șmenurile” și să ajungi acolo unde nu meritai? De câte pile te-ai folosit și câte compromisuri ai făcut ca să stai cu cravata la gat, în spatele unui birou, la o firmă babană?

          Vrei educație? Păi de unde? Ai uitat când reclamai profesorul că ți-a tras de urechi odrasla pentru că era obraznică? Când ai luat atitudine că cineva ascultă tare muzică, în autobuz, sau că cineva face scandal într-un loc public? Când ai vorbit ultima oară fără (CPM)bip-uri?

          Ce-ai făcut tu, ca cetățean de rând, române ? Nimic! Ai contribuit cu vârf și îndesat ori prin tăcere ori prin participare. N-ai vrut să știi de solidaritate, n-ai vrut să auzi de cinste, ai vrut doar vila și mașina bengoasă, chiar dacă rahatul de la vila ta polua lacul din vecinătate.

Datorită celor ca tine au avut de suferit cei onești, cei cu bunul simț la purtător, cei care au știut că bunăstarea nu este o consecință a șmecheriei, mitocăniei, arivismului și lipsei de scrupule. Din cauza ta au ajuns ceilalți pribegi, mulțumindu-se cu resturile de la masa altora, pentru că tu nu te-ai implicat, pentru că ție nu ți-a păsat, pentru tu ai aplaudat nedreptățile de care te foloseai să-ți fie bine trăgând după tine și o gloată de buimaci care spera că totul va fi roz, din secunda doi, dacă te urmează.

          Nu mai arăta cu degetul spre alții! Arată spre tine!

          De-aia n-ai o țară ca afară! Pentru că te doare în bască de lege, de țara pe care o înjuri pe unde te duci, pentru că te doare în flecul de la pantof de toți și toate, pentru că, oricât ai primi tot ți se pare prea puțin cât timp vine altul și-ți promite mai mult. Ai cerut, dar n-ai dat nimic în schimb! 

          Dovedești permanent că ești cel mare eșec al tău. Abia aștept să conștientizezi asta și să începi să te dai cu capul de crucea de la Universitate sau … de asfaltul din P-ța Victoriei, dacă o să ți se permită. Asta dacă nu-ți vor încinge cocoașa bine „di tăt” jandarmanii, într-un mod absolut democratic, cu acordul și în aplauzele statului de drept.

          Ei, așa-i că nu-ți prea place ce vezi în oglinda pe care încerc să ți-o pun în față?

         

          Prelucrare și prelucrare după Daniel Florea, pagina de Facebook.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide