BREAKING NEWS
  • 20:50 » Badantă româncă, bătută cu bastonul și legată cu o curea de către bătrânul italian pe care îl îngrijea
  • 20:13 » Amenințare cu bombă la complexul Bega din Timișoara
  • 19:45 » Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  • 18:03 » Rubla se apreciază puternic față de euro și dolar la Bursa de la Moscova: A ajuns la nivelul din iunie 2015
  • 18:01 » Se întâmplă și la case mai mari, nu numai în România – Persoane arestate la Beijing pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Oamenii cu programul lor aglomerat încearcă adesea să amâne somnul cât mai mult posibil și pot face, fără să știe, alte lucruri care ar putea împiedica somnul atunci când chiar îl doresc. De fapt, dieta și alte obiceiuri legate de stilul de viață ar putea sabota în secret eforturile de a obține somnul atât de necesar.

Știm că anumite alimente pe care le consumăm pot interfera cu somnul, spune directorul Centrului Național de Cercetare a Tulburărilor de Somn de la National Institutes of Health din Bethesda, Md.

„Cea mai evidentă în ceea ce privește stimularea stării de veghe ar fi cofeina, iar apoi mai este nicotina.”

Adulții au nevoie în medie de opt ore de somn pentru a funcționa bine. Persoanele în vârstă tind să aibă nevoie de ceva mai puțin – aproximativ 7,5 ore. Se estimează că aproape jumătate dintre persoanele de peste 65 de ani au dificultăți de somn. Acest lucru poate proveni din schimbări în stilul de viață, cum ar fi dormitul mai mult în timpul zilei, disconfort din cauza unor afecțiuni fizice, cum ar fi artrita, și dificultăți emoționale și depresie.

Dar și obiceiurile legate de stilul de viață pot juca un rol principal în ceea ce privește calitatea somnului, sau lipsa acestuia. Așadar, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vă analizați tiparele și mediul înconjurător.

 

Sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide