BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ce amendă a primit un șofer care a rupt bariera de la o trecere de cale ferată

Ieri, 26 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova s-au sesizat din oficiu despre faptul că un autobuz ar fi forțat trecerea la nivel cu calea ferată, din localitatea Tinosu, situată la km feroviar 45+200. Trecerea era prevăzută cu semibariere tip BAT.

La fața locului s-a deplasat o echipă de polițiști, care la scurt timp a identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Gorgota, județul Prahova.

În urma incidentului nu au rezultat victime omenești și nici întârzieri de trenuri, apărătoarea din plastic a semaforului electric de culoare roșie fiind deteriorată.

Șoferul a primit o amendă de 2.900 de lei, plus suspendarea permisului pentru 90 de zile

„Un nou caz de inconștiență a fost surprins astăzi, 26 octombrie 2021, la ora 14.15, de camerele de luat vederi, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 45+200, situată între stațiile Crivina – Brazi, județul PRAHOVA. Deși semnalele de avertizare sunt în funcțiune, iar brațele barierei în mișcare, șoferul forțează traversarea și rupe un braț al barierei, punând astfel în pericol nu doar propria viață, ci și viețile pasagerilor. Imaginile au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorului auto”, se arată în comunicatul CFR.

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor șoferi este greu de imaginat şi de acceptat.

Pe rețeaua administrată de CFR SA sunt 5.025 treceri la nivel cu calea ferată, dintre care, 252 sunt prevăzute cu barieră automată, 888 sunt prevăzute cu semnale acustice și luminoase, 436 sunt prevăzute cu bariere mecanice și 3449 sunt semnalizate cu indicator rutier (Crucea Sfântului Andrei).

De la începutul anului 2021 şi până în prezent, s-au produs 124 de accidente la trecerile de cale ferată, cu 19 răniți şi opt persoane decedate.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide