TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ce ar trebui păstrat din învățarea la distanță atunci când ne întoarcem fizic la școală. Propunerile unei studente din SUA

O studentă din Statele Unite ale Americii, Dasia Bandy, recomandă ca școlile să păstreze șase lucruri din educația online pentru când se va reveni complet la cursurile față în față, scrie parents.com. Este vorba despre avantajele aduse de școala online, care i-a învățat pe elevi să se descurce în situații de criză, cum să comunice cu profesorii și colegii, dar și cum să memoreze mai bine informațiile din timpul orelor.

Mai jos, sfaturile studentei Dasia Bandy pentru ce ar trebui să păstreze școlile după pandemie:

  1. Înregistrarea orelor de curs îi ajută pe elevi să acceseze informația ori de câte ori au nevoie

Elevii au iubit flexibilitatea pe care învățarea virtuală a permis-o. Cu orele înregistrate, ei ar putea învăța mai bine, ascultând lecția de mai multe ori. Abilitatea de a întrerupe o prelegere și de a lua notițe le-a permis elevilor să digere pe deplin informațiile. De asemenea, elevii ar putea lucra cu adevărat în ritmul lor, ceea ce a fost de ajutor pentru mulți cursanți, potrivit sursei citate.

2. Elevii au nevoie de timp pentru a vorbi

“Învățarea virtuală nu a avut nicio perioadă de pauză. Cursurile au fost adesea unul după altul, abia ce mă deconectam de la un Zoom, înainte să trebuiască să mă conectez la altul. Mi-au lipsit acele câteva minute între ore pentru a ajunge din urmă prietenii sau pentru a rămâne și a pune o întrebare unui profesor. Adolescenții au nevoie de pauze și timp între ore pentru a socializa și a se recalibra pentru următorul curs. Timpul de pauză tipic dintre ore nu este suficient de lung pentru a compensa un an de singurătate – școlile ar trebui să ia în considerare adăugarea unei perioade flexibile la programul fiecărui elev”, spune fata.

3. Temele de grup sunt esențiale

Adolescenții nu au avut interacțiuni în persoană cu colegii lor de peste un an. Temele de grup sunt o oportunitate excelentă pentru studenți de a lucra din nou împreună și de a-și exersa abilitățile de comunicare.

4. Păstrarea comunicării deschisă între profesori și studenți

Studenta menționează că “în general, în timpul învățării la distanță, comunicarea cu profesorii a fost mai ușoară ca niciodată. Extinderea opțiunilor de comunicare, cum ar fi: e-mailuri, apeluri video și un sistem de mesaje ar fi extrem de utilă pentru a merge mai departe. Posibilitatea de a comunica mai ușor și în online vine în ajutorul elevilor, dar și al părinților”.

5. “Nu mai recompensați prezența perfectă”

Învățarea pe Zoom a pus prezența pe locul doi, ceea ce ar trebui să continue. Sănătatea mintală și posibilitatea învățării remote ar trebui să fie bine venite, nu pedepsite, iar adolescenții au dovedit că pot face mai multe lucruri într-un timp mai redus. Prezența nu ar trebui să afecteze notele, deoarece nu afectează performanța, potrivit sursei citate.

6. Introducerea timpul de învățare independent

Unele școli ofereau zile de lucru cu întreruperi elevilor, pe parcursul învățării la distanță. Nu aveau cursuri oficiale, dar li se oferea timp pentru a se ocupa de sarcinile pentru școală. Odată întorși în clădirile școlii, profesorii ar trebui să continue să acorde adolescenților timp pentru a recupera în timpul orelor materia pierdută. Mai mulți elevi participă la programe după școală și ajung acasă prea târziu pentru a finaliza temele. Timpul de învățare independent ar putea ajuta cu adevărat studenții, conform site-ului Parents.com.

Dasia Bandy este o tânără militar care a primit recent “Premiul pentru Copilul Militar al Anului US. Navy 2021”. Aceasta studiază afaceri internaționale și jurnalism la Universitatea George Washington. Bandy este pasionată de educarea tinerilor și vrea să contribuie la schimbarea sistemului, potrivit site-ului Operation HomeFront.

Sursa: Edupedu


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide