BREAKING NEWS
  • 23:52 » Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid
  • 23:42 » Tăcerea grăiește! Pandemia a luat sfarsit
  • 23:27 » Los Angeles : Marele jaf de tren din 2022
  • 22:30 » Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă
  • 22:27 » SUA sancţionează actuali şi foşti oficiali din Ucraina care au acţionat în interesul serviciului de securitate (FSB) al Rusiei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ce cred românii despre schimbările climatice

Mai puțin de unul din zece respondenți din România (sub media UE de 18%) consideră că schimbările climatice sunt singura cea mai gravă problemă cu care se confruntă lumea, potrivit rezultatelor unui sondaj Eurobarometru. În plus, două treimi dintre respondenți (66%) consideră că schimbările climatice sunt o problemă foarte gravă, o proporție mai mică decât în ​​UE în ansamblu (78%).

Peste jumătate dintre respondenții din România consideră că Uniunea Europeană (52% față de media UE de 57%) și guvernele naționale (51% față de media UE de 63%) sunt responsabile pentru combaterea schimbărilor climatice.

Doar un sfert dintre respondenți (26%, considerabil sub media UE de 41%) declară că se simt personal responsabili pentru combaterea schimbărilor climatice. În plus, respondenții din România sunt cei mai puțin probabili din orice stat membru al UE să spună că au luat măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice în ultimele șase luni (31%, mai puțin de jumătate din media UE de 64%).

Această proporție crește la 83% (sub media UE de 96%) atunci când i se cere să aleagă dintr-o listă de 15 acțiuni posibile de combatere a schimbărilor climatice, în continuare cea mai mică proporție din orice stat membru al UE.

Mai exact, este mai puțin probabil ca respondenții din România, în general, să fi întreprins vreo acțiune de combatere a schimbărilor climatice. Pe de altă parte, este mai probabil să își izoleze mai bine locuința pentru a-și reduce consumul de energie (23%, comparativ cu media UE de 18%).

Puțin peste șapte din zece respondenți din România (71%, în mare măsură sub media UE de 87%) sunt de acord că abordarea schimbărilor climatice și problemele de mediu ar trebui să fie o prioritate pentru îmbunătățirea sănătății publice.

Respondenții din România sunt cei mai puțin probabili, din orice stat membru al UE (61%, comparativ cu media UE de 74%), să fie de acord că daunele cauzate de schimbările climatice sunt mult mai mari decât investiția necesară pentru o tranziție verde.

O mare parte din respondenții din România consideră că este important ca atât guvernul  (83% față de media UE de 88%), cât și Uniunea Europeană (79% față de media UE de 87%) să stabilească obiective ambițioase pentru a crește suma energie regenerabilă utilizată până în 2030.

Aproape opt din zece respondenți din România (79%, sub media UE de 90%) sunt de acord că economia UE ar trebui să fie neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Sursa: green-report.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide