TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ce este fotoprotecția și când este indicată
Fotoprotecția, adică utilizarea unor produse pentru a proteja pielea de expunerea la radiația ultravioletă, este necesară pentru fiecare dintre noi. Când este indicată fotoprotecția, cum alegem produsele cu factor de protecție solară (SPF) și cum le aplicăm pe piele aflăm de la dr. Rodica Badea, medic specialist dermato-venerologie.
Fotoprotecția este necesară pentru a proteja pielea de radiațiile ultraviolete. Sub acțiunea acestui tip de radiație, celulele pielii pot degenera, ducând la apariția unui cancer de piele. S-a dovedit științific faptul că utilizarea cu regularitate a unor produse cu factor de protecție solară reduce efectul nociv al radiației solare asupra pielii, inclusiv riscul de cancer cu celule scuamoase sau de melanom.

Melanomul este un tip de cancer de piele ce se formează din celulele ce produc pigmentul care colorează pielea, numite melanocite. Despre melanom se poate spune că este cel mai agresiv tip de cancer cutanat, cu o rată mare de metastazare, adică de diseminare în organism. Cu toate acestea, numeroase tratamente oncologice moderne au crescut speranța de viață a pacienților cu melanom, chiar și în cazurile în care există deja metastaze.
Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide