TRENDING
  • 19:46 » Cîrstoiu spune că traficul din București e „haos”: „Mergând cu metroul, mașina și tramvaiul, am constatat că e de-a dreptul stresant”
  • 19:42 » Aeroporturile din Iran și-au reluat activitatea, după ce a fost suspendată în urma atacului asupra Israelului
  • 19:39 » Cel puțin 12 persoane decedate și peste 50 dispărute, după o alunecare de teren provocată de precipitații extreme în R.D. Congo
  • 19:36 » Doi soți din Marea Britanie s-au trezit divorțați din greșeală, pentru că un avocat le-a încurcat dosarul
  • 19:33 » Nicușor Dan: Fitch a reconfirmat ratingul Bucureștiului la „A”, patru trepte peste România. Am plecat cu o datorie de 3 miliarde de lei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Dopamina este adesea denumită „substanța chimică a plăcerii”, dar ea nu produce de fapt plăcere, ci întărește sentimentele de stare de bine prin conectarea senzațiilor de plăcere cu anumite comportamente.

Dopamina este produsă în mai multe locuri diferite din creier  și este, de asemenea, prezentă în răspunsurile de luptă sau fugi. Atunci când se confruntă cu o amenințare percepută, reală sau imaginară, sistemul nervos simpatic  se activează, declanșând eliberarea de dopamină și alte substanțe care ajută la gestionarea răspunsului la stres.

ROLUL ACESTEIA

Dopamina afectează totul, de la modul în care gândim și ne mișcăm până la felul în care ne amintim și ne comportăm. Toți experimentăm dopamina în mod diferit și un dezechilibru în nivelurile de dopamină poate fi greu de detectat, dar ne poate influența în mod direct sănătatea fizică și mintală.

Când cineva se confruntă cu o tulburare a nivelului de dopamină, este posibil să se confrunte cu o scădere a funcțiilor neurocognitive, care implică memoria, atenția și abilitățile de rezolvare a problemelor.

 

Sursa- Libertatea.ro

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide