BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Squalene  este o lipidă produsă în mod natural de propriile celule ale pielii. Dar cantitatea de squalene pe care o produce corpul tău scade odată cu vârsta. Producția de vârf a acestei creme hidratante naturale are loc în anii adolescenței, aceasta încetinind la 20 sau 30 de ani. Squalene este o crema hidratantă prezentă în mod natural în măsline, tărâțele de orez și trestia de zahăr. De asemenea, este găsit și recoltat din ficatul de rechin.

Scualena animală și vegetală este perisabilă pentru a fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii. Când este expusă la oxigen, poate deveni râncedă și se poate strica la fel de repede. Înainte de a putea fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii, squalenul trebuie hidrogenat în squalan (cu un „a”), care este o formă stabilă a moleculei.

Hidrogenarea este procesul de transformare a squalenului dintr-un ulei nesaturat într-un ulei saturat, squalan. Hidrogenarea face uleiul mai prietenos cu pielea și ajută la creșterea termenului de valabilitate al acestuia.

 

Sursa: CaTine.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide