BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 5:36 » Ce restricții pregătesc autoritățile. Vacanța elevilor ar putea fi mai lungă de două săptămâni; interdicție totală pentru nunți
 • 5:26 » Mesaj pro-vaccinare de la Mitică Dragomir: ‘Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali?’
 • 5:22 » DNA a descins FIEFUL unui GREU PNL! Informația pe SURSE a fost CONFIRMATĂ de procurori
 • 5:18 » Situație REVOLTĂTOARE la Timișoara: Spitalul nu are căldură și poate lua foc, după ce au fost pornite aeroterme în saloane
 • 5:14 » Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise

Ce imprimantă este cea mai bună pentru munca de acasă.

Indiferent de ce ai nevoie să imprimi, există o imprimantă de acasă care o poate face. Dar să știi cum să alegi o imprimantă nu este întotdeauna ușor, având în vedere numărul mare de opțiuni de pe piață. Pentru a te ajuta, am creat un ghid de cumpărare rapid pentru selectarea unei imprimante pentru acasă, cu explicații simple ale unora dintre cei mai comuni termeni.

Jet de cerneală sau laser?

Prima întrebare pe care trebuie să o abordeze toți cumpărătorii de imprimante se rezumă la o chestiune simplă despre ce și cât intenționați să imprimi. Imprimantele cu jet de cerneală folosesc cartușe de cerneală care sunt aplicate ude pe hârtie și uscate rapid, în timp ce imprimantele laser utilizează toner, un tip de praf de cerneală care se leagă de hârtie pentru rezultate rapide și o utilizare eficientă a resurselor.

Imprimantele color cu jet de cerneală reprezintă cea mai mare parte a pieței, pur și simplu pentru că pot imprima aproape orice: eseuri, diagrame, fotografii lucioase. Iar imprimantele cu jet de cerneală și echipamentele all-in-one de astăzi sunt rapide, adesea cu viteze de imprimare care rivalizează sau le depășesc pe cele ale omologilor cu laser.

Imprimantele laser sunt un pariu bun pentru birou, atunci când cea mai mare parte a tipăririi pe care trebuie să o faci este monocromă. În cea mai mare parte, imprimantele laser monocrome pot fi achiziționate la prețuri accesibile, oferă o viteză bună de imprimare și oferă imprimări la un cost pe pagină mai mic decât o imprimantă cu jet de cerneală color. Dar trebuie să decii dacă renunți la flexibilitatea pe care o oferă o imprimantă cu jet de cerneală color. Imprimantele laser color sunt o altă opțiune, dar în general au un cost pe pagină mai mare decât una cu jet de cerneală color.

Imprimantele laser tind să aibă randamente excelente de pagină; cartușele lor de toner de lungă durată pot dura între 3.000 și 20.000 de pagini înainte de a fi nevoie să fie înlocuite. Cartușele cu jet de cerneală tind să reziste până la 2.000 sau 2.500 de pagini în medie. Acest lucru este mai puțin important dacă nu tipărești prea mult sau des, dar pentru imprimantele foarte folosite sau pentru cei care cumpără pentru un birou, poate face o diferență reală.

Imprimante multifuncționale

O imprimantă multifuncțională este o imprimantă care poate, de asemenea, să scaneze și să trimită prin fax, precum și să imprime. Sunt disponibile atât în ​​variante cu jet de cerneală, cât și în laser și sunt denumite de obicei „all-in-one” sau imprimante multifuncționale.

Pentru uz casnic, imprimantele multifuncționale de la emag au sens, nu numai pentru că sunt mai ieftine decât achiziționarea unei imprimante și a unui scaner independent, ci și pentru a economisi spațiu. Întrucât all-in-one-urile sunt extrem de frecvente, le recomandăm cu tărie utilizatorilor casnici.

Imprimantele multifuncționale simplifică scanarea documentelor direct pe computer, în timp ce unele oferă chiar fax.

Imprimante foto

Dacă ești mai interesat să păstrezi fotografiile de familie pe hârtie decât să imprimi acte și diagrame, ia în considerare o imprimantă foto dedicată (cu funcție unică). Deși le lipsește flexibilitatea multitasking-urilor, iar calitatea imprimărilor este de obicei mai bună, rivalizând sau depășind calitatea a ceea ce ai primi de la un serviciu specializat. Cu toate acestea, prețul pe care îl vei plăti pentru acest tip de comoditate apare în costul imprimării.

Multe dintre imprimantele vândute doar pentru fotografie dedicată sau utilizare grafică sunt unități de dimensiuni mici, capabile să imprime fotografii cu dimensiuni de până la 4 x 6 inci sau modele în format larg. Consumabilele pentru aceste imprimante de specialitate sunt, de asemenea, în general mai scumpe decât cele pentru imprimanta multifuncțională tipică. Atât Canon, cât și Epson au modele care imprimă 8,5 x 11 inci și utilizează cinci sau șase culori de cerneală pentru a produce fotografii cu o precizie mai mare a culorilor. Și multe dispozitive all-in-one sunt capabile să imprime fotografii cu dimensiuni de până la 8,5 x 11 inci atunci când utilizezi hârtia potrivită.

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide