BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ce înseamnă recesiunea și cum te va afecta direct, chiar dacă ai salariu mare

Cele mai recente previziuni economice indică faptul că e doar o chestiune de timp până când zona euro va intra în recesiune, iar acest lucru va afecta și România.

Jurnaliștii Reuters au publicat noi date referitoare la evoluția economică europeană, iar perspectivele sunt submbre. Un sondaj citat de prestigioasa publicație indică faptul că scenariul intrării în recesiune este iminent. Practic, ne îndreptăm fără îndoială către o criză economică sau mai bine zis către o criză mai mică, fiindcă asta înseamnă, de fapt, recesiunea.

Din punct de vedere tehnic, recesiunea unei țări este atinsă când se înregistrează două trimestre consecutive de scădere a Produsului Intern Brut (PIB). Analiștii economici spun că e un fel de mini-criză economică, cu implicații majore pentru economie.

Ce treabă ai tu că vine recesiunea în zona euro? Ai, că riști să rămâi fără job

19 țări folosesc astăzi moneda euro și ai fi tentat să crezi că recesiunea anunțată doar pe ele le va lovi, doar pe ele le va viza.

Te înșeli amarnic. În cazul în care zona euro intră-n recesiune, România este victima colaterală perfectă, din simplul motiv că Uniunea Europeană este partenerul nostru comercial principal, practic piețele sunt interconectate și efectele se vor probaga și pe planul nostru economic intern.

Cel mai grav lucru într-o recesiune este, pe lângă faptul că economia încetinește, pericolul de a ne pierde locurile de muncă, mai ale dacă lucrăm în mediul privat și avem joburi dispensabile, fără o importanță deosebită, de care angajatorul se poate lipsi pentru a face economie.

Mediul privat se confruntă deja cu o presiune uriașă pe buget, din cauza crizei energetice și inflației, iar recesiunea ar acutiza această presiune. Reacțiile unor manageri ar putea fi de a disponibiliza personal, deși nu este o regulă bătută în cuie, depinde de strategia, de planurile și de potența financiară a fiecărei firme în parte.

Prin urmare, chiar dacă ai poate un salariu mare, riști să fii dat afara, deci iată cum te poate afecta recesiunea. Riști, de altfel, să te confrunți cu noi valuri de scumpiri, ceea ce-ți diminuează puterea de cumpărare, chiar dacă ai un câștig lunar consistent!

Sursa: playtech.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide