TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Sfeclă roșie

Aceste legume frumoase, cu nuanțe stacojii, sunt o sursă bună de carbohidrați și oferă, de asemenea, vitamina C, precum și nutrienți care ajută la imunitate, cum ar fi vitaminele B, acidul folic și fier. Sfecla roșie este, de asemenea, bogată în nitrați, despre care s-a demonstrat că afectează performanța fizică prin îmbunătățirea consumului de oxigen și a producției de energie în celule.

Dovleac

Există atât de multe soiuri de dovleac de iarnă din care poți alege! Dovleacul de plăcintă, de copt, dovleacul-ghindă sau alte soiuri, care conțin ingrediente cum ar fi alfa-carotenul și beta-carotenul, precum și vitaminele A, C, B6, fibre, mangan, potasiu și multe altele. La fel ca semințele de dovleac, semințele de dovleac de iarnă sunt delicioase atunci când sunt prăjite și pot fi adăugate în salate, fulgi de ovăz și produse de patiserie.

Cartofii dulci

Acești cartofi sunt bogați atât în vitamina A, cât și în vitamina C. Un cartof dulce de mărime medie ajută la satisfacerea recomandării zilnice de vitamina A și oferă, de asemenea, mangan, potasiu, vitamine B, mai mulți antioxidanți și peste 50% din necesarul zilnic de vitamina C. Cartofii dulci sunt, de asemenea, un carbohidrat excelent.

Broccoli

Broccoli este bogat în vitaminele A, C și E. Broccoli crud oferă o cantitate mai mare de vitamina C, în timp ce broccoli gătit eliberează mai multă vitamina A. Adaugă broccoli la mâncărurile tale preferate de stir fry, salate sau pur și simplu pune-l pe gril pentru o garnitură delicioasă.

 

Sursa: Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide